Josipović zbog bijega traži Karamarkovu ostavku!

9.12.2010.
14:24
VOYO logo

Naime, nakon vijesti da je bivši premijer napustio zemlju, predsjednik Josipović je kazao za Novu TV da je Sanaderov bijeg veliki propust, te da će stoga zatražiti Karamarkovu ostavku.

Inače, neki su političari rado, a neki nevoljko komentirali DORH-ov zahtjev za skidanjem imuniteta bivšem premijeru. "Za komentar o tome predlažem da odete na drugu stranu Markovog trga", prvo je što je kazao šef SDP-a Zoran Milanović kada su ga novinari upitali za komentar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada je jasno kako su se financirala osobna bogatstva i političke kampanje, barem jedna kampanja. To je nama bilo jasno i 2007. godine, a to je vodstvo stranke moralo znati", nastavio je Milanović, te zaključio: "Ne veselim se ničijoj nevolji, ali pravda mora biti zadovoljena."

Predsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe strategije suzbijanja korupcije Željko Jovanović kazao je kako je to dobra vijest. "Na Međunarodni dan borbe protiv korupcije to je jedna dobra vijest i smatram da na taj način uskočka vertikala pokazuje da radi svoj posao", rekao je Jovanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rebić: To nije neka velika šteta za HDZ

Saborski zastupnik SDSS-a Ratko Gajica za Dnevnik.hr je kazao kako ga "s obzirom na sve događaje i priče koje su se skupile, to na neki način niti ne čudi". Ipak, dodaje, nije to očekivao.

"Mislim da to ne može proći bez ozbiljnih posljedica, i po Sanadera i po društvo", zaključio je Gajica, ističući kako će to sasvim sigurno biti u najmanju ruku neugodna vijest i za HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ovac Niko Rebić, pak, smatra kako to neće štetiti njegovoj stranci. "On nije više naš član, bojim se da to nije neka velika šteta za HDZ, mada njegov odlazak kao bivšeg premijera izaziva velike potrese u državi. Ovo je prvi put da će jedan premijer biti uhićen, odnosno priveden", izjavio je Rebić, dodajući kako nije iznenađen.

Ostojić: Trebali su pripaziti kako će to odraditi

Vidjeti na portalu da je podnesen zahtjev za skidanje imuniteta je sasvim dovoljan signal da netko u tom trenutku pakira kofere, izjavio je Ranko Ostojić (SDP). Upitan kamo je Sanader mogao krenuti s obzirom da je viđen kako prelazi hrvatsko-slovensku granicu, kazao je kako je po tome prva destinacija Europska unija, a kamo će dalje, nije htio spekulirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan kako komentira činjenicu da je prije ne toliko puno godina hrvatskim vlastima pobjegao Branimir Glavaš i da do današnjeg dana nisu ništa naučili o tome, kazao je: "Moj odgovor je jednostavan. Postoje načini kako se to može prevenirati, osim ako nekome nije u interesu da netko pobjegne. Suđenje Sanaderu je prilično osjetljiva politička stvar, dopustite mi i takvu spekulaciju", odgovorio je Ostojić.

Što se tiče odgovornosti za Sanaderov bijeg, Ostojić smatra da su "oni koji su trebali uručiti nalog trebali pripaziti kako će to odraditi", a što se tiče odgovornosti Tomislava Karamarka, kaže da će za to biti prilike pri raspravi o izvješću ministra policije, a o ovome će siguno biti riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska politika je totalno nesposobna! Nije da je on pobjegao, već su njemu omogućili bijeg iz zemlje, kao što su svojedobno isto omogućili Glavašu. Vidjeli biste kako bi nekoga od nas pustili", kazao je Damir Kajin iz IDS-a. Uptan tko je odgovoran za Sanaderov bijeg, odgovara da su to "ljudi koji vode hrvatsku policiju i oni koji predsjedaju Vladom, prije svega premijerka Kosor i ministar Karamarko".

cate-201011220231004

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201012090288006 arti-201011260152006 arti-201010110490006 arti-201011050019006 arti-201012090411006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo