Josipović: Ustaška zmija i dalje ne spava!

Temu jučerašnje inauguracije nove predsjednice ne želi ni jednom riječju dotaknuti niti spomenuti ime svoje nasljednice. No kad ode s Pantovčaka neće više biti onaj koji povezuje i miri.

16.2.2015.
19:50
VOYO logo

"Ja sam vam zaista ozbiljno shvaćao duh Ustava i obveze predsjednika. To se vidjelo i u dijelu mandata s vladom Jadranke Kosor i Zorana Milanovića. Bilo je puno stvari s kojima se jesam i nisam slagao. Vidim da taj moj gard koji kaže predsjednik je taj koji povezuje i koji nije oporba nego onaj koji nastoji držati stabilnost i ravnotežu, kod nekih medija izazvao je priču da želim sa svima biti dobar. Međutim ja ću podsjetiti da sam ja povukao puno oštrije i ozbiljnije poteze koje su išle vladama na nerve, a ne samo komentiranje tko je što rekao. Sjetite se samo mog govora u Sarajevu i koliko je on bio konfliktan ili nepoželjan u tada vladajućim krugovima. Ja sam to izgovorio, drugi nisu. Ni prije, a ni poslije. Sjetite se mog odlaska u Srbiju i izravnavanja ili poboljšanja odnosa sa Srbijom. Dakle, to su ozbiljni konflikti i onda netko kaže on je konformist. Sjetite se mog govora u Knessetu. Ja ostajem kod toga, pogledajte portale, ustaška zmija ne spava. Ja to opet ovdje ističem pa mi recite je li to konformizam", rekao je u intervjuu za N1 televiziju predsjednik na odlasku.

Ustašku zmiju i dalje vidi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa ona nije ovdje na podu, ne puzi, nije ni ona od 1941.-1945. bez obzira što se neki poput maskenbala oblače u ustaške uniforme ili stavljaju slične znakove na Facebook stranice, web stranice i određene tiskovine bez obzira što se spektakularno održava misa za Antu Pavelića. Nije u tome priča, niti u tome što se neki prisjećaju žrtava i s druge strane. I ti ljudi zaslužuju žalovanje svoje obitelj. Radi se o tome da je vidljivo u našem društvu da postoje neke tendencije koje idu za esencijom onoga što se tada zagovaralo. To je netrepeljivost prema drugim i drukčijem, totalitarne tendencije, želje da se smanje ljudska prava, a vidjeli smo i da se prijeti ljudima i da se promijeni istina o povijesti. Nažalost imamo na djelu nekih utjecajnih krugova da se revidira povijest, da se Hrvatska odmakne od pobjedničke koalicije iz Drugog svjetskog rata i pretvori u gubitnika. To je dio koji bi mogli obaviti povjesničari. Kada se to ne bi transponiralo na današnju politiku, vidjeli smo što se dogodilo s pravoslavnom crkvom, da se nasilno ide prema nacionalnim manjinama, da se uskraćuju ljudska prava i ide prema reviziji povijesti onda to ne bi možda bilo vrijedno spomena. Nažalost, i u politici i u javnom životu toga ima dovoljno da se zabrinemo nad tom tendencijom". http://hr.n1info.com/a29425/Vijesti/Josipovic-za-N1-Ustaska-zmija-i-dalje-ne-spava.html

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo