Josipović: Ulaskom u EU život će nam biti bolji

6.5.2011.
19:59
VOYO logo

''Nažalost, građani Hrvatske nemaju dovoljno informacija o tome što će nam EU donijeti te koji je omjer dobroga i lošega. Korupcija će postati anomalija, neće biti više način življenja. Standard u EU je viši, tehnologija razvijenija, a zaposlenost mnogo veća. Stabilnost i prosperitet, to je ono što nas ovoga trenutka razlikuje od njih'', naglasio je predsjednik Ivo Josipović na tribini 'Što EU donosi Hrvatskoj?'.

Za predsjednika Josipovića realan je završetak pregovora o ulasku Hrvatske u EU u lipnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući posljednje ankete o naklonosti hrvatskih građana ulasku u EU, napomenuo je kako je bilo različitih događaja koji su utjecali na smanjenje postotka onih koji su ''za'', ali da trebamo biti optimistični.

Veleposlanik EU Paul Vandoren, govoreći na tribini, napomenuo je kako će konačnu odluku donijeti građani Hrvatske na referendumu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjet Osijeku nastavili su na svečanoj akademiji prigodom obilježavanja 150. obljetnice utemeljenja Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, a družili su se i s maturantima koji su uvježbavali ples quadrillu uz koji će se oprostiti od školskih klupa.

Poslije posjeta Osijeku, predsjednik Josipović posjetio je i Vukovar gdje se sastao sa županom Božom Galićem i gradonačelnikom Vukovara Željkom Sabom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović je zajedno sa Vandorenom prošetao ulicama grada do Kamenoga križa na ušću Vuke u Dunav, posjetio vukovarsku bolnicu u kojoj je obnova pri kraju i Klub sudaca te održao predavanje na temu Hrvatska i EU.

Vezani članak:

arti-201105050764006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo