Josipović u srijedu daje Milanoviću mandat

Predsjednik Ivo Josipović u srijedu u 11 sati predat će šefu SDP-a Zoranu Milanoviću odluku kojom ga imenuje mandatarom nove Vlade. Novi, sedmi saziv Sabora mogao bi se konstituirati u utorak, 20

13.12.2011.
18:05
VOYO logo

U srijedu, nakon nakon što isteknu svi rokovi za prigovore na koje su svi sudionici izborne utrke imali pravo, predsjednik Ivo Josipović dat će mandat za sastav Vlade Zoranu Milanoviću, piše Večernji list.

Naime, prema proceduri, tek nakon što se više nitko ni na što ne može žaliti, Državno izborno povjerenstvo može proglasiti konačne rezultate izbora, objaviti ih u Narodnim novinama i poslati predsjedniku Josipoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DIP odbacio sve prigovore

DIP je sve prigovore odbacio, a ustavne su žalbe odbijene pa su istekom svih rokova za prigovore i žalbe izbori zaključeni i nestale su prepreke da čelnik Kukuriku koalicije dobije mandat za sastavljanje vlade.

Kada Milanović sastavi svoju vladu, mora s njom i programom izaći pred Sabor i ondje dobiti potporu većine zastupnika. Tek se tada polaže prisega i stupa na dužnost. Prema neslužbenim informacijama, novi, sedmi saziv Sabora mogao bi se konstituirati u utorak, 20. prosinca. Konstituirajuću sjednicu Sabora saziva predsjednik Josipović, a njome će zasjedati još uvijek aktualni predsjednik Sabora Luka Bebić, dok se ne izabere novi predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo