Josipović: SDP je najveći dobitnik izbora u BiH

5.10.2010.
0:40
VOYO logo

''To pokazuje promjenu raspoloženja u BiH kao i da nije točna dosadašnja tvrdnja kako u BiH Hrvati ne glasuju za SDP-ove kandidate. Željko Komšić je dobio toliko glasova da je jasno da su za njega glasovali i Hrvati'', rekao je Ivo Josipović.

Čestitao je svim pobjednicima izbora rekavši da BiH očekuje puno posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Želim da u reformama koje je očekuju hrvatski narod bude izjednačen po pravima i obvezama s ostala dva'', rekao je predsjednik. Izrazio je nadu da će odnosi BiH i Hrvatske biti još bolji te da slijedi razdoblje suradnje i prijateljstva.

Na novinarsko pitanje mogu li izjave hrvatskih političara u BiH poput Dragana Čovića o potrebi uspostave federalne jedinice za hrvatski narod u BiH zaoštriti odnose unutar te države, Josipović je kazao da to ne očekuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mislim da će demokratska procedura sve razjasniti'', rekao je Josipović, ustvrdivši da su sve političke ideje koje se iznesu legitimne.

Po preliminarnim rezultatima, koje je u ponedjeljak objavilo Središnje izborno povjerenstvo BiH (SIP), pojedinačno je najjača stranka u Federaciji BiH, no možda i na državnoj razini, Socijaldemokratska partija (SDP).

Njezin kandidat Komšić pobijedio je u utrci za hrvatskog člana Predsjedništva BiH osvojivši gotovo dvostruko više glasova od obaju glavnih protukandidata iz HDZ-a BiH i HDZ-a 1990. Borjane Krišto i Martina Raguža.

Uz Komšića u tročlano su Predsjedništvo BiH izabrani, prema preliminarnim rezultatima, bošnjački kandidat Bakir Izetbegović i srpski kandidat Nebojša Radmanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201010040095006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo