Predsjednički kandidati /

Josipović protiv Grabar-Kitarović drugi put u borbi za Pantovčak? Bivši predsjednik sve aktivniji

Povratak na istu poziciju uglavnom ne uspijeva, kažu analitičari. Ostvarilo se to jedino Stipi Mesiću, ali na drugu funkciju. Na to cilja i bivši premijer Zoran Milanović

25.11.2017.
21:10
VOYO logo

Hoće li se ponoviti? Kolinda Grabar-Kitarović i IvoJosipović kao predsjednički kandidati 2020.? Predsjednica tvrdi da nije u kampanji, čeka još potporu njenog HDZ-a, Josipović kaže da mu je prerano za odluku, a SDP se ne može odlučiti između svog bivšeg premijera ili predsjednika.

Očekuje li nas repriza od prije tri godine? Predsjednica je kritikama Vladi već počela kampanju, a Josipović poručuje još je rano, no ne odbija mogućnost kandidature, čak i na strani SDP-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Josipovića računaju i neki u SDP-u. "Vjerujem da su mnogi u SDP-u razmišljali o kandidatima, stranka još nije počela proces kandidiranja niti nominiranja za predsjedničke izbore", rekao je DavorBernardić.

A Josipović se u zadnje vrijeme prilično aktivirao. Napada katoličke biskupe i  konzervativce, Zlatka Hasanbegovića i Thompsona. Kritizira premijera Plenkovića i predsjednicu - sve ono što je kao predsjednik izbjegavao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak na istu poziciju, uglavnom ne uspijeva, kažu analitičari. Ostvarilo se to jedino StipiMesiću, ali na drugu funkciju. Na to očito cilja i bivši premijer ZoranMilanović koji i sam kaže da ne može tek tako izaći iz politike.

Za analitičare, Milanović je jači kandidat od Josipovića. "Mislim da je Milanović otišao iz politike visoko, da bi ušao i pao nisko. On će morati kalkulirati da mu se otvara pobjeda, da ide na sve, na pobjedu", kazao nam je politički analitičar IvicaRelković.

U HDZ-u se kao kandidat spominje i DamirKrstičević, no, izglednije je, smatraju analitičari, da ipak ostane Kolinda Grabar-Kitarović.

"S druge strane imamo oporbu, jer ne mogu Živi zid i SDP imati jednog kandidata. To znači da ćemo imati više kandidata oporbe. Prvi krug će se iskoristiti da vidimo tko je najperspektivniji i najbolji. Oporba bi se trebala koncentrirati na kandidata drugog kruga", ističe Relković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BožoPetrov javno se odrekao kandidature, no do izbora je još dvije godine. Ostaje provjeravati kako diše javnost jer za greške nema im povratka sljedećih pet godina.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo