Josipović opet 'oprao' premijerku, pa se i ona javila

5.9.2011.
13:43
VOYO logo

Predsjednik Ivo Josipović ponovno je poslao poruku Jadranki Kosor koja ga je prozvala zbog SDP-ovca Igora Dragovana, koji mu je bio izaslanik na jednom regionalnom festivalu. Kaže da je riječ o manipulaciji jer su njegovi izaslanici dosad bili, primjerice, i Đurđa Adlešić, Kosoričina bivša kolegica iz Vlade, zatim ministar Davor Božinović i župan Ante Sanader iz HDZ-a.

"A što se crvene Hrvatske tiče, moram reći kako se Hrvatska zaista već crveni od bijede, nezaposlenosti, pada stranih investicija, mizernog rasta BDP-a... a za sve te probleme nadležna je upravo Vlada gospođe Kosor. Možda baš zato što nema što reći o ekonomiji, broji moje izaslanike i kuka kamo sam njihovim izborom svrstan. Smiješno!", izjavio je u intervjuu za portal Politika Plus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kukulele opcija, kako je nazvao koaliciju na čijem je čelu Kosor, jest opcija "koja stalno kuka kako sam se svrstao uz oporbu", pojasnio je.

Tko ima više bivših članova SK u svojim redovima?

"Moram reći kako mi se često javljaju članovi HDZ-a, pa i visoko pozicionirani, i ispričavaju zbog ovakve strategije besmislenog sukobljavanja", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je Kosor kazala da se iza te navodne sprege Josipovića i Dragovana skriva "puzajući projekt 'crvene Hrvatske'", Josipović je i na to odgovorio.

"Žalosno je i smiješno istovremeno, kada crvenilom plaše stranke koje u svom članstvu, pa i u vodstvu, imaju bivše članove SK ili osobe koje su završile Političku školu u Kumrovcu", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Licemjerni pozdrav generalima

Za Kosoričin pozdrav generalima u Kninu izjavio je kako to nije bilo dobro ni za Hrvatsku, a ni za Antu Gotovinu i Mladena Markača, jer "znamo kako Haag gleda na takve stvari".

"Zanimljivo, do zaključenja pregovora s EU, premijerki i ljudima iz vlasti tako što nije padalo napamet. Sada, kada su pregovori gotovi, kada se bliže izbori, čine suprotno. Neću kriviti Vladu zbog toga što je izručila ili pomogla uhititi generale. To joj je bila dužnost prema međunarodnom pravu. Ali, nakon što su to učinili, zaista je licemjerno na taj način pozdravljati generale radi predizbornih poena, šteteći im pritom", kazao je Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je predsjednik Josipović rekao da Kosor prezentira 'kukulele opciju', zato što samo kukaju, a ne rješavaju probleme građana, premijerka mu je odgovorila. Kosor je rekla da je tužno da na taj način Josipović nastoji poniziti Vladu 'koja uspješno radi na gospodarskim projektima'.

'Ponižavajuće je da predsjednik Ivo Josipović na taj način govori o radu Vlade. Pozivam ga da mu moj gospodarski tim prezentira rezultate u gospodarstvu', rekla je premijerka Jadranka Kosor te navela kako Vlada nije posustala proljetos 'kada je predsjednik održavao konzultacije s jasnom tendencijom' te da se neće obeshrabriti ni sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, premijerka Jadranka Kosor predsjednika Ivu Josipovića optužila je da se svrstao u koaliciju. Povod ponavljanju te optužbe bilo je gostovanje glavnog tajnika SDP-a Igora Dragovana festivalu u Požegi kao predsjednikovog izaslanika. Tim činom, rekla je premijerka, Josipović se svrstao na jednu stranu.

Vezani članci:

arti-201109040263006 arti-201108050015006 arti-201109040137006 arti-201109050003006 arti-201107180211006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo