Josipović objasnio izjavu da su 'krivi ljudi u Haagu'

Izjava predsjednika Josipovića da u Haagu sjede krivi ljudi, a koju je izrekao na susretu s hrvatskim iseljenicima u New Yorku, uzburkala je duhove.

21.9.2011.
22:32
VOYO logo

"Uza sve ono što je Haški sud dobro napravio, nažalost nije do kraja iskoristio mogućnosti da se ispune načela pune pravednosti i jednakih kriterija, kazao je Josipović u razgovoru za HTV.

Važnim smatra da svi zločini koji su bili počinjeni u ratu, na području Hrvatske, ali i drugih država u okruženju budu pravedno kažnjeni kako bi žrtve imale osjećaj pravde i kako bi se mogli graditi zdravi odnosi. Josipović je kazao da je istaknuo i 1999. godine, kada je dao ostavku na članstvo u komisiji za ratne zločine, da dugo vremena Hrvatska nije surađivala na odgovarajući način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao krive osobe u Haagu istaknuo je Tihomira Blaškića i generala Ivana Čermaka. Dodao je kako je takvih bilo i na srpskoj, bosanskoj te albanskoj strani.

Upitan je li mislio i na generala Antu Gotovinu kao 'krivu osobu u Den Haagu', Josipović je kazao da nije spominjao imena. Podsjetio je i na presude vezane uz zločine u Vukovaru i kazao da mnogi visokorangirani zapovjednici nisu završili u Den Haagu, kao i da je bilo i zločina prema građanima srpske nacionalnosti u Hrvatskoj koji nisu bili procesurirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201109200060006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike