Josipović: Neki na naš brod stavljaju strašan teret mržnje

6.1.2015.
14:49
VOYO logo

Prvu svečanu božićnu liturgiju predvodio je u zagrebačkom hramu Preobraženja Gospodnjeg mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije. Vjernicima je poručio kako je čovjek stvoren da bude dobar i da svečanost Božića, tu eksploziju duhovne radosti, dočekaju daleko od dnevne buke i vreve, otvoreni za duhovni glas iz pozadine.

"Hrist nije došao da vlada, nego da služi i služenje je jedini ispravan način postojanja i afirmacije čovjeka", kazao je Porfirije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na primanju Srpskoga narodnog vijeća u povodu proslave Božića - i ove je godine mnogo osoba iz javnog života. Na njemu su, između ostalih bili, predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko, premijer Zoran Milanović te predsjednik Ivo Josipović.

Hrvatska ne smije sebi dopustiti mržnju

"Ovo nije pravo mjesto za razmirice koje se događaju na političkoj sceni. Tako to biva u politici, neki put smo bliže, neki put smo dalje i one poruke Božića koje sam istakao mi se čine danas najvažnije", rekao je Josipović novinarima, na domjenku na kojem je upozorio na porast netolerancije i govora mržnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je kako ta poruka nije upućena samo oporbi, nego "svima koji na taj naš brod stavljaju teret mržnje". "Vidjeli ste da je zadnjih mjeseci intenzivno narastao taj teret. Mislim da Hrvatska ne smije sebi dopustiti da mržnja ponovo bude noseća energija u našem društvu", poručio je.

Pupovac: Ovaj dan i prijem je mjesto na kojem je svatko dobrodošao

O razlozima zbog kojih je Josipović nakon dvije godine izbivanja, te nakon međusobno izrečenih teških riječi, ponovo došao na SNV-ov domjenak, nije želio nagađati ni Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz djetinstva se sjećam da su Badnjak i Božić dani izmirenja ljudi. Ovaj dan i prijem je jedno takvo mjesto na kojem je svatko dobrodošao. Da je došao bilo tko drugi, bio bi jednako primljen. Kao što ste vidjeli, pozdravio sam i izaslanika HDZ-a i, bez obzira na političke razlike, mi poštujemo političke napore", odgovorio je Pupovac na novinarsko pitanje je li se pomirio s Josipovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo