Josipović: Ne smeta mi što ima odstupnicu nego što je lagala

28.10.2014.
17:03
VOYO logo

U intervjuu za Media servis predsjednik Ivo Josipović osvrnuo se na prosvjed branitelja te im još jednom poručio da je dijalog za stolom. Komentirao je i status svoje protukandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović u NATO-u.

"Kad sam bio s prosvjednicima prepoznao sam dvije grupe pitanja i dvije grupacije ljudi. Prvo, vidio sam stopostotne invalide rata i oni su govorili o pitanjima o kojima država zaista treba ozbiljno govoriti. Govorili su mi o tome da neka zakonska prava ne mogu ostvariti brzo i efikasno poput određenih oblika rehabilitacije i pomoći.. Nema niti jednog razloga da se ti problemi ne riješe brzo i efikasno u institucijama. Samo se tako i mogu riješiti. S druge strane, bilo je dosta ljudi koji tamo koji, rekao bih, čak vode glavnu riječ. Oni nisu stopostotni invalidi Domovinskog rata. Dapače, neki su vrlo uspješni poslovni ljudi, aktivni na političkoj sceni, koji na neki način udaraju u bubanj i daju tempo svim događanjima tamo. Rekao bih da i vode događaje", rekao je predsjednik Josipović upitan za komentar o prosvjedu branitelja te najavio dolazak na Dan sjećanja u Vukovar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da se ona velika sramota koja se dogodila prošle godine kada se u ime političkih ideja i možda stranačkih ideja, zapriječilo ljude da sudjeluju i na miru izražavaju pijetet prema poginulima, neće ponoviti", rekao je.

Dobro procijenila izglede

Predsjednik je komentirao i svoju protukandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović i činjenicu da je još uvijek zaposlena u NATO-u, odnosno da je posao i dalje tamo čeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Načelno me ne smeta što ona sebi čuva odstupnicu. Vjerojatno je dobro procijenila svoje izglede u kampanji. Ali neprihvatljivo je što je govorila neistinu. Cijeloj Hrvatskoj je govorila kako se vraća, kako je došla, kako svojim dolaskom želi ostvariti ovo ili ono. A zapravo je, vidite, istina nešto sasvim drugo", zaključio je Josipović.

"Naravno, svi ćemo nešto raditi kad nam prođe mandat, nije to ključno pitanje. Ne smeta me načelno što ima odstupnicu. To je normalno. Ali bit ću izravan - smeta me što je lagala", rekao je Josipović u intervjuu Media servisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo