Josipović: Ja bih objavio pristupni ugovor

'Po meni nema nikakvih zapreka i tajni da Vlada ne objavi Ugovor o pristupanju Hrvatske EU.

21.9.2011.
11:00
VOYO logo

Poruka je to koju je predsjednik Ivo Josipović poslao iz New Yorka, nakon što su ga novinari upitali je li Vlada propustila na vrijeme objaviti ugovor o pristupanju EU, nego da to svakodnevno čine novinari.

Predsjednik je komentirao da nema sukoba između njega i ministra Jandrokovića, koji nije doputovao na 66. zasjedanje Opće skupštine UN-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o imenovanju novog veleposlanika RH u Washingtonu, Josipović je naglasio da se nepotrebno stvaraju tenzije oko toga i sve se pretvara u politički marketing. "Hrvatska ima veleposlanike na svojim mjestima u svijetu, a točno je da samo u Washingtonu imamo otpravnika poslova i uvjeren sam da neće biti štetnih posljedica zbog toga do imenovanja novog diplomatskog predstavnika", rekao je predsjednik.

Josipović pred Općom skupštinom UN-a

Josipović je drugog službenog dana u New Yorku sudjelovao i u radu skupa Partnerstvo o otvorenoj vlasti, kojem je domaćin bio američki predsjednik Barack Obama. To je međunarodna inicijativa za promicanje transparentnosti, slobode tiska i antikorupcijskih napora uz uporabu naprednih tehnologija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je već otprije uključena u tu inicijativu", naglasio je Predsjednik.

Josipovića u New Yorku očekuju bilateralni susreti s predsjednikom Republike Latvije i predsjednicom Finske, a pozvan je i na ručak koji glavni tajnik Ban Ki Moon organizira za šefove izaslanstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govor predsjednika RH pred Općom skupštinom UN-a najavljen je za četvrtak navečer po američkom vremenu.

Vezani članci:

arti-201109201308006 arti-201109200617006 arti-201109191025006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo