Josipović će imati manji broj savjetnika

Prvi sastanak u vezi s organizacijom budućeg Ureda novoizabranog predsjednika bit će održan ovaj tjedan, potvrdio je Mirando Mrsić, najavivši značajnu reorganizaciju.

19.1.2010.
9:05
VOYO logo

Mrsić je, kao predstojnik privremenog ureda Ive Josipovića, najavio potpuno novu organizaciju Ureda, koji će u značajnijem dijelu biti dostupan i na internetu, piše Jutarnji list.

Očekuje se i smanjenje broja savjetnika jer će neke od tih funkcija biti spojene u jednu, primjerice kultura, sport i obrazovanje. Spominje se i jedno novo savjetničko mjesto: ono za pitanja hrvatskih branitelja. Taj bi posao, prema nekim informacijama, moglo obavljati nekoliko ljudi s braniteljskim iskustvom koji neće imati urede na Pantovčaku i zapravo bi bili volonteri. Među njima nije Ante Kotromanović, kako se ranije spekuliralo u medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Josipović imat će i konzultacijske skupine za pojedina područja od posebnog interesa, nešto poput think-tankova, a razmatra se mogućnost osnivanja gospodarskog vijeća. S potencijalnim savjetnicima i suradnicima još nisu obavljeni razgovori.

Razgovora, pak, neće ni biti dok se ne utvrdi jasna struktura Ureda. Zasad je jedini kriterij proračun od 50 milijuna kuna jer je to iznos od kojeg će se financirati rad Ureda, a razmišlja se i o izvjesnim uštedama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201001110746006 arti-201001130348006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo