'Vidim se kao zapovjednik broda na linijskoj plovidbi'

'Bit ću tolerantan, njegovati demokraciju i uvažavati tuđe mišljenje'.

10.10.2012.
11:09
VOYO logo

Josip Leko, dojučerašnji zamjenik Borisa Šprema, u srijedu je jednoglasno izabran za novog šefa Sabora, a za njegovu zamjenicu izabrana je Dragica Zgrebec.

Leko se nakon izbora obratio svojim kolegama navodeći kako osjeća veliku odgovornost i prema njima, ali i prema poslu koji obavlja te građanima. Istaknuo je da će u Saboru nastojati očuvati demokratske vrijednosti, toleranciju te uvažavanje tuđeg mišljenja. "Zato svoju ulogu vidim kao zapovjednik broda na linijskoj plovidbi. Moram paziti da svi putnici i članovi posade ostvare svoje interese kako bi brod stigao na cilj, a to je bolji život građana Hrvatske", kazao je Leko dodajući kako od kolega očekuje toleranciju te usuglašavanje stavova zbog općeg društvenog dobra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Uvjeren sam da će nas se sjećati po dobro obavljenom poslu'

U svom obraćanju saborskim zastupnicima prisjetio se i svog prethodnika. "Kada je on osluškivao i slijedio glas naroda, Sabor je znao mudro i vizionarski odgovoriti na izazove. Siguran sam da i dalje možemo odgovarati na izazove. Uvjeren sam da nas buduće generacije neće osuđivati nego će se sjećati da smo obavili dobar posao", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo