JOŠ MALO JUŽINE, A ONDA NEKIMA VESELJE - DRUGIMA MUKA; / Meteorolozi se slažu, neki bi zaista mogli imati bijeli Božić

Image

Snijega će biti posvuda u Gorskom kotaru i Lici, gdje će stvoriti snježni pokrivač. No, prolazno bi snježne pahulje mogle zalepršati i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije, u Banovini i Kordunu

23.12.2020.
8:43
VOYO logo

Pred nama je još par dana blage zime, ali nakon toga kreće prava zima. Sve nam je bliža ciklona sa sjeverozapada kontinenta, čija nas hladna fronta zahvaća na sam Božić i donosi zahladnjenje. U nastavku vam donosimo vremensku prognozu za Božićni tjedan.

SRIJEDA, 23. 12.

Ujutro opet u unutrašnjosti mjestimična magla i niski oblaci, osobito na sjeveru zemlje te u Slavoniji, no već prijepodne, jačanjem jugozapadnjaka, očekuju se barem kraća sunčana razdoblja. Duž Jadrana uz slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak dosta oblaka, osobito na sjeveru, gdje na tmurnom Kvarneru i na širem zadarskom području može pasti i malo kiše, govori RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima napokon čini se prava sunčana razdoblja. Bit će sve manje oblaka, no još po nekim kotlinama može biti zaostale magle. Zapuhat će većinom umjeren jugozapadnjak s kojim će biti i još toplije. Ići ćemo mjestimice čak do 14 °C.

Image
SVE 'POPULARNIJE' KAZNENO DJELO: /

Krivotvore PCR testove da izbjegnu samoizolaciju. Ali, jedan čovjek je imao puno tužniji razlog...

Image
SVE 'POPULARNIJE' KAZNENO DJELO: /

Krivotvore PCR testove da izbjegnu samoizolaciju. Ali, jedan čovjek je imao puno tužniji razlog...

I na istoku djelomice sunčano i suho. Uz umjeren jugozapadni vjetar osjetno toplije nego jučer. Temperatura uglavnom između 10 i 15 °C. U Dalmaciji promjenjiva naoblaka, osobito na sjevernom dijelu gdje se očekuje i malo kiše oko Zadra te u njegovom zaleđu. Vjetar uglavnom slab, samo prema otvorenome moru do umjereno jugo. Ugodno, posebno na krajnjem jugu uz 16-17 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu, u Gorskome kotaru i Lici uglavnom tmurno uz sporadičnu kišu. Rijetka će biti sunčana razdoblja, a u gorju će biti razmjerno vjetrovito uz povremeno jake udare jugozapadnjaka.

BADNJAK

Badnjak će biti tmuran, kako će do naših krajeva stići hladna fronta sa sjeverozapada. Prijepodne će već biti slabe kiše duž Jadrana, osobito sjevernog i srednjeg, u Gorskom kotaru i Lici, a onda će se u drugom dijelu dana oborina postupno intenzivirati sa zapada, uglavnom kiša, koju će pratiti jak vjetar južnog smjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BOŽIĆ

Na moru, osobito sjevernog i srednjeg Jadrana, navečer i u noći na Božić, postojat će opasnost od nevera. Na Božić već prijepodne, spuštanje hladnog zraka potaknut će kišu da počne prelaziti u susnježicu i snijeg, najprije u višim predjelima Gorskog kotara, govori N1.

U drugom dijelu petka, snijega će biti posvuda u Gorskom kotaru i Lici, gdje će stvoriti snježni pokrivač. No, prolazno bi snježne pahulje mogle zalepršati i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije, u Banovini i Kordunu, u noći na blagdan svetog Stjepana, vrlo vjerojatno i zapadna Slavonija, a na Štefanje moguće posvuda u Slavoniji i Baranji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dojmu zime doprinijet će i sjeverac, u unutrašnjosti, jaka i olujna bura, duž obale. Burom koja snježna pahulja može završiti i na samoj obali, osobito sjevernog Jadrana.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo