Joras opet 'divlja', policija postavila živi zid

Na hrvatsko-slovenskoj granici danas je opet bilo problema. Prouzročili su ih rubnici koje je želio ukloniti Joško Joras, najpoznatiji slovenski nacionalist.

10.6.2010.
14:42
VOYO logo

Iako ovaj put tvrdi kako ne želi praviti probleme, slovenski nacionalist Joško Joras, koji je poznat upravo po tome, hrvatskoj je policiji na graničnom prijelazu Plovanija u četvrtak ponovno zadavao muke.

Pomoću traktora, na koji je priključio kopač, pokušao je ukloniti cestovni rubnik za koji tvrdi da mu priječi prolaz do kuće. Kako bi ga spriječila u naumu, hrvatska je policija, javlja 24ur, postavila živi zid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joras svoj postupak temelji na navodnoj suglasnosti za uklanjanje rubnika koji ometa promet, koju mu je u listopadu 2009. izdala direkcija za ceste Republike Slovenije.

"U skladu s dozvolom direkcije za ceste danas sam želio to i učiniti, ali hrvatski su policajci pred mene postavili živi štit. To je velik problem jer znamo da su hrvatski policajci okupatori na slovenskoj zemlji", kazao je Joras, istovremeno postavljajući pitanje Pahoru i Türku jesu li sposobni uvesti red na teritoriju cijele zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje kako ipak neće stvarati probleme, te da će čekati dok mu se ne omogući uklanjanje rubnika. Na cijeli slučaj slovenska policija uopće nije reagirala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo