CORGAN BEZ IZVORNIH ČLANOVA / Jimmy Chamberlin napustio Pumpkinse

Image

Alter rock grupa iz Chicaga polagano postaje tek prateći sastav svog diktatorski raspoloženog lidera.

21.3.2009.
12:43
VOYO logo

"Karizmatični ćelavac" Billy Corgan ostao je bez posljednjeg originalnog člana svojih Smashing Pumpkinsa - poslije 21 godine bubnjar Jimmy Chamberlin napustio je bend koji je osnovao.   

Nikakva objašnjenja nisu navedena, no pretpostavlja se kako je Billy, poznati ekscentrik i tiranin, jednostavno otjerao svog dugogodišnjeg suradnika. Toj teoriji u prilog ide i izjava koju je Jimmy dao prošle godine kada je istaknuo: "Smashing Pumpkins će trajati. Svirat ćemo i pisati pjesme dok smo živi!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chamberlin je svirao na svim albumima grupe s iznimkom "Adore" iz 1998. godine, a s Corganom je radio i u kratkotrajnom, ali prilično uspješnom projektu Zwan. U prošlom desetljeću bio je težak ovisnik o heroinu, zbog čega ga je Billy uoči spomenute ploče, po prvi puta otjerao iz benda. Da li su slični problemi i sada imali veze s Jimmyjevim odlaskom, nije poznato.

Smashing Pumpkins, jedan od najuspješnijih alter rock sastava devedesetih, ponovno se okupio 2007. nakon sedmogodišnje stanke i izdao jedva prosječan povratnički album "Zeitgeist".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo