JESTE LI PRIMIJETILI, MILANOVIĆ I KOLINDA IMALI SU ISTU REAKCIJU; Je li to novi smjer? Stručnjakinja: / 'Držimo fige da će biti tako...'

Image
Foto: PIXSELL

Govor Zorana Milanovića bio je iznimno figurativan i iznimno originalan u toj figurativnosti. Podjele koje su se stalno isticale tijekom kampanje on želi izmiriti i ujediniti i to je lijepo.

6.1.2020.
8:32
PIXSELL
VOYO logo

Komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček analizirala je za Dnevnik.hr govore Zorana Milanovića i Kolinde Grabar Kitarović nakon jučerašnjeg drugog kruga predsjedničkih izbora koji je Hrvatskoj dao novog predsjednika.

'Milanović je dao naslutiti kakav će biti inauguracijski govor'

"Govor Zorana Milanovića bio je iznimno figurativan i iznimno originalan u toj figurativnosti. Podjele koje su se stalno isticale tijekom kampanje on želi izmiriti i ujediniti i to je lijepo. Zahvalio je i onim građanima koji mu nisu dali glas i dao naslutiti kako će izgledati inauguracijski govor. Uvjerena sam da će to biti neka središnja poruka inauguracijskog govora", kazala je Kišiček za Dnevnik.hr. Dodaje da ju Milanovićev govor podsjeća na govor Donalda Trumpa. "I on je bio u sličnoj situaciji i i njegov je govor bio usmjeren tom pomirivanju razlika onih koji su mu dali glas i onih koji nisu", objasnila je stručnjakinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PETI HRVATSKI PREDSJEDNIK ZORAN MILANOVIĆ: /

'Budimo jedinstveni u različitosti. Jedna mala, žilava i moćna nacija'

Image
PETI HRVATSKI PREDSJEDNIK ZORAN MILANOVIĆ: /

'Budimo jedinstveni u različitosti. Jedna mala, žilava i moćna nacija'

Kolindin ponajbolji govor: Uopće nije čitala

Što se, pak, tiče govora Kolinde Grabar-Kitarović, Gabrijela Kišiček kaže da je ovo možda njezin 'ponajbolji govornički nastup'' u cijeloj kampanji.

"Jeste li primijetili da uopće sada nije čitala? I gesta joj je konačno prirodno pratila govor. Ne znam što se dogodilo, čini se kao da je sada konačno opuštena i da je u svom najboljem govorničkom izdanju", rekla je Kišiček.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz govora Grabar-Kitarović Kišiček je istaknula figurativnost na kraju njezina obraćanja kada je Hrvatsku opisala riječima 'krvlju stvarana, krvlju branjena i ljubavlju nošena'. "Jako lijepa poruka i nešto što je ostavilo Kolindu Grabar-Kitarović u dobrom dojmu. Pravi državnički, damski govor", zaključila je Kišiček.

Novi smjer političke komunikacije?

Oba su kandidata tijekom svog obraćanja zaustavila zvižduke na spomen protukandidata. Kišiček kaže da se time, kao i porukama iz stožera SDP-a i HDZ-a, 'možda otvaraju neki novi putevi političke komunikacije u Hrvatskoj'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da se zaustavlja to vrijeđanje, čestita se protukandidatima, sprječava se omalovažavanje i diskreditiranje političkih oponenata. Možda je ovo danas neki novi smjer političke komunikacije. Možemo držati fige da će to biti tako", istaknula je stručnjakinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo