stvaraju buku / Jeste li ikad vidjeli ovakvu ulicu? Kaštelani svjetski rekorderi, njihova turistička ulica ima više od 100 šahtova

Kaštela su svjetski rekorderi! Točnije turistička ulica u Kaštel Štafiliću. Dragana Eterović u 90metarskoj ulici izbrojala je više od 100 šahtova!

9.1.2018.
18:59
VOYO logo

Šaht do šahta i tako od početka do kraja ulice. Umjesto kamenom Turistička ulica u Kaštel Štafiliću popločana je šahtovima. 

"To mi nije nikako jasno, nisam stručnjak, ali nije mi bilo jasno zašto i kako ih ima tako previše kod mene ispred kuće čak 70 šahti", kaže Gordana iz Kaštel Štafilića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se kako im nema kraja, a nije baš ni jednostavno ni izbrojati sve te šahtove. 

Nitko ne zna objasniti čemu toliki broj. No priča se ponavlja i u oklonim ulicama u kojima se radio novi kanalizacijski sustav. Dok nisu do prije mjesec dana zatvorili promet kroz ulicu, prolazak automobila stvarao je nesnosnu buku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne valja, ne treba ovoliko šahti, ali šta sad kad su napravili. Auti strašno buče", nezadovoljna je Ana. 

"Sada je zabranjem prolaz, ali kad prođe i bicikl grubo se to čuje. Ne možemo ni spavati", kaže Ivanka Dražin iz Kaštela. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz grada Kaštela svjesni problema zatvorili su promet kroz Turističku ulicu, ali na projekt kanalizacije koji je radila agencije eko kaštelasnki zaljev nisu mogli utjecati. 

"Oni su imali svoj nadzor i izvođača radova. Obajsnili su da svaka kuća mora imati svoj šaht. No smatramo da bi agencija ili vodovod i kanalizacija trebali naručiti kvalitetnije šahtove koji bi amortizirali te udarce", Marija Pelivan, pročelnica za komunalne djelatnosti grada Kaštela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz grada su nam potvrdili i konačnu brojku, a radi se od čak - 130 šahtove samo u Turističkoj ulici!

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike