KAKVA ĆE BITI PRESUDA? / Jesensko čišćenje: HDZ danas odlučuje što će s Milinovićem, SDP o 'neposlušnima' sredinom tjedna

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

O Milinovićevoj sudbini u HDZ-u danas će odlučivati Visoki časni sud koji ima sjednicu u 13 sati

3.9.2018.
7:00
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

U tjednu pred nama, dvije najveće stranke trebale bi odlučiti što će sa svojim neposlušnim članovima. U HDZ-u je najnoviju buru izazvao Darko Milinović, o čijoj će budućnosti danas odlučivati visoki sud časti. Suspendirani članovi SDP-a na dnevnom su redu preksutra.

Smiješak i podrška u kampanji za lokalne izbore prošle godine, ni traga trzavicama Andreja Plenkovića i Darka Milinovića nije bilo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Vrdoljak: 'Ne bojim se previše moguće destabilizacije vladajuće koalicije'

Samo 15 mjeseci kasnije nezadovoljni Ličani predvođeni Milinovićem stigli su u Zagreb. I baš je njihov pohod u Zagreb bio presudan. Predsjedništvo stranke protiv Milinovića je na telefonskoj sjednici pokrenulo stegovni postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje se radi o odstupanju od temeljnih načela HDZ-a, nanesena je šteta, šteta je što se to dogodilo, nastojimo  za raz-iku od ostalih političkih opcija generirati stabilnost i ozbiljnost...", kazao je glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.

O Milinovićevoj sudbini u HDZ-u sada odlučuje Visoki časni sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako me izbace ja opet imam moral, ja sam s onog ličkog ponosnog kamena i on mi nalaže da imam morala u politici. Ja sam dobio mandat župana u prvom krugu na imenu i prezimenu, ali i na brendu HDZ-a", kazao je prije nekoliko dana Darko Milinović.

>> Visoki časni sud HDZ-a u ponedjeljak o sankciji Milinoviću

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje da ga neće izbaciti, no raspitivao se o povratku u saborske klupe gdje, kaže,  neće biti ni bezrezervna podrška vladajućoj koaliciji. Time bi, i onako tanka saborska većina mogla postati još upitnija. 

"Za mene nije ništa problem, čovjek je župan ličko senjski nije saborski zastupnik", kazao je premijer Andrej Plenković.

A kao jedna od metoda izbjegavanja lošeg scenarija, spominje i se Milinovićevo uvjetno isključivanje.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam uvjeren da me neće izbaciti i da će mi omogućiti da se u nedjelju kandidiram i da dovršimo taj proces. Neka HDZ-ovci ličke županije izaberu od nas dva boljega, pružimo ruku i idemo dalje".

>> Plenković: 'Milinovićevi istupi su neozbiljni i neodgovorni, to nećemo tolerirati!' 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A slične probleme imaju i druge stranke. Statutarna komisija SDP-a sastat će se u utorak i razmotriti žalbu četvorice suspendiranih članova Predsjedništva stranke, Peđe Grbina, Siniše Hajdaša Dončića, Mihaela Zmajlovića i Vedrana Babića.

Oni bi na taj sastanak trebali dovesti članove koji ih podupiru da svjedoče u njihovu korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo