Palac gore! /

Jerryja su našli iscrpljenog i obraslog. Nakon 5 mjeseci pravi je fakin, uz zalazak sunca otlivao je u Jadran

Image
Foto: Facebook Oporavilište za morske kornjače

Dobio je ime po svom spasitelju Jerryju koji ga je na kraju i vratio u more. Mužjak glavate želve neprepoznatljiv je nakon što se oporavio u Lošinju i pravi je ljepotan

16.9.2023.
12:48
Facebook Oporavilište za morske kornjače
VOYO logo

Jerryja su prije pet mjeseci našli u jako lošem stanju, jedva je reagirao, bio je iscrpljen i obrastao morskim organizmima.

Nakon što su ga našli i prenijeli u Oporavilište za morske kornjače u Lošinju, Jerry se oporavio te su ga napokon vratili u more.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporavilište je podijelilo radosnu vijest na svom Facebooku:

"Stiglo je vrijeme da se oprostimo od još jedne uspješno oporavljene morske kornjače! Glavata želva (Caretta caretta) Jerry nazvana je po jednom od naših istraživača, koji ju je unatoč lošoj vidljivosti, prije pet mjeseci opazio na površini mora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MORSKA KORNJAČA /

Kornjača glavata želva: naučite sve o glavatoj želvi

Image
MORSKA KORNJAČA /

Kornjača glavata želva: naučite sve o glavatoj želvi

U trenutku zaprimanja u oporavilište za morske kornjače na Lošinju, ova kornjača patila je od sindroma iscrpljenosti (eng. chronic debilitation syndrome) koji je uključivao slabu reakciju na podražaje, prisutnost velike količine obraštaja i kronične nekrotizirajuće kožne lezije na glavi i prednjim perajama.

Nakon primjene odgovarajuće terapije i uspješnog oporavka, došao je trenutak da naš kolega Jerry vrati svog imenjaka natrag u more. Tako je kornjača Jerry, uz zalazak sunca, ponovno zaplivala morskim prostranstvima."

POGLEDAJTE VIDEO Iznenađenje u Direktu! Mojmira dobila imenjakinju i to dupinicu. Pogledajte njenu reakciju

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo