JEDNOM KAD UĐETE, NEMA MRDANJA: / Evo kako trebaju izgledati koncerti prema novim preporukama HZJZ-a

Image

Novost je i precizna evidencija gostiju, a upravo zbog toga HZJZ sugerira i elektrensko plaćanje

22.7.2020.
22:46
VOYO logo

Na konferenciji za medije, Stožer je najavio nove preporuke vezane za održavanje koncerata i event industriju koje su usuglašene s Ministarstvom kulture, a uskoro su objavljene i na stranicama HZJZ-a. Uz dezinfekciju ruku i mjerenje temperature organizatorima i izvođačima, upute preporučuju i samo sjedeća mjesta, s razmakom.

Nema plesanja ni 'šaranja' među stolicama

"Preporučuje se unaprijed označiti sva sjedeća i stojeća mjesta međusobno udaljena najmanje 1,5 metar te ograničiti ulazak na najviše onoliko posjetitelja koliko ima označenih mjesta. U slučaju potrebe za stojećim mjestima preporuča se postavljanje stojećih stolova tako da posjetitelji budu udaljeni međusobno najmanje 1,5 m. Stojeći stolovi moraju biti numerirani te raspored posjetitelja za stolovima nepromijenjen tijekom događanja. U slučaju potrebe za stojećim mjestima bez stojećih stolova preporuča se omogućiti najviše 100 stojećih mjesta u zatvorenom i na otvorenim prostorima.“, navodi se u uputama. Plesanje je pritom zabranjeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novost je i precizna evidencija gostiju, koji ne smiju na koncert ako su u prošla dva tjedna bili u inozemstvu. Ako jeste, jedina šansa da uđete je ako imate potvrdu da nemate koronavirus.

Preporuča se organizatorima koncerata elektronska prodaja karata kako bi epidemiolozi mogli lakše pronaći kontakte. Najveće okupljanje u zatovorenom može biti 500, a na otvorenom do 1000 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo