'KOLO SREĆE' / Jedna od najboljih komedija 80-ih samo za Vas

Filmsku badnju večer na RTL Televiziji završavamo jednom od najpoznatijih i najboljih komedija 80-ih godina - 'Kolo sreće' koju možete pogledati u 23.10 sati.

24.12.2014.
13:07
VOYO logo

Eddie Murphy i Dan Aykroyd pokazat će na što smo sve spremni i za što smo sposobni kad se nađemo u situacijama koje zahtijevaju da im se prilagodimo.  Louis Winthorpe III (Dan Aykroyd) uspješan je filadelfijski poslovni čovjek koji posjeduje prekrasan stan, luksuzni automobil i gomilu novca, a ima i zanosnu djevojku.

Image

Kolo sreće Kolo sreće

Billy Ray Valentine (Eddie Murphy) običan je prosjak i sitni džepar. Winthorpeovi poslodavci, braća Duke, oklade se da će zamjenom životnih stilova dvojice navedenih promijeniti i njihove navike – Billy Ray će postati cijenjeni broker, a Louis će se vrlo brzo okrenuti kriminalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odjednom, Louis se nađe bez posla i kuće, u društvu glamurozne prostitutke Ophelije (Jamie Lee Curtis)…

"Kolo sreće" slavnog redatelja Johna Landisa jedna je od najpoznatijih i najboljih komedija osamdesetih godina, kada je konkurencija u žanru bila kudikamo veća i ozbiljnija nego danas, a posebno veseli činjenica kako film ni nakon više od dva desetljeće otkako je snimljen nije izgubio ništa od svoje svježine, atraktivnosti i uvjerljivosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojicu glavnih likova igraju prave legende žanra, Dan Aykroyd i Eddie Murphy, kojemu je ovo bila jedna od uloga kojima se predstavio široj publici, prije nego ju je do kraja očarao „Policajcem iz Beverly Hillsa“.

Image
Foto: RTL

Uz njih, u manjim ulogama gledamo Jamie Lee Curtis i Jamesa Belushija te kultnoga glazbenika Boa Diddleyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo