PLJAČKA TEŠKA MILIJARDU KUNA / Jedan od osumnjičenika u aferi Ina pušten da se brani sa slobode: Sudu je bio sporan njegov račun u Mađarskoj

Image
Foto: Marko Lukunić / PIXSELL

Šurjak će se u nastavku postupka braniti sa slobode jer je prestala opasnost od ponavljanja djela

6.10.2022.
11:21
Marko Lukunić / PIXSELL
VOYO logo

Bivšem čelnom čovjeku Hrvatske odvjetničke komore (HOK) i jednom od osumnjičenika u aferi Ina, Josipu Šurjaku, ukinut je istražni zatvor koji mu je bio određen zbog opasnosti od ponavljanja djela, prenosi Večernji list.

Šurjak će se u nastavku postupka braniti sa slobode jer je prestala opasnost od ponavljanja djela, a sporan je bio jedan račun u Mađarskoj, koji je u međuvremenu odlukom USKOK-a blokiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojac iza rešetaka

Nakon što je uhićen dao je ostavku na mjesto šefa HOK-a, dok mu je HOK istovremeno zabranio da obavlja odvjetničke poslove. Iza rešetaka su tako u aferi Ina još samo Damir Škugor i Goran Husić, kojima je prošli tjedan kao i Šurjaku, istražni zatvor bio produžen za 15 dana.

Tijekom tog bi se trebali bi ispitani predloženi svjedoci nakon čega će i oni biti pušteni da se u nastavku postupka brane sa slobode. Osim njih trojice još su osumnjičeni Dane Škugor i Marija Ratkić, koji su već ranije pušteni da se brane sa slobode. Svi navedeni se sumnjiče za izvlačenje oko milijardu kuna iz Ine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo