Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
ADRIATIC GASTRO SHOW /

Jedan od najpoznatijih hrvatskih chefova o tuni Ante Gotovine: 'Ona piči k'o raketa'

Posebno je posjećen bio štand tvrtke u vlasništvu generala Ante Gotovine gdje je pred gledateljima rezana divovska tuna

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

U Splitu je otvoren peti po redu Adriatic gastro show, sajamska manifestacija na kojoj izlagači predstavljaju proizvode iz područja gastronomije, vinarstva, turizma i ugostiteljstva. Posebno je posjećen bio štand tvrtke u vlasništvu generala Ante Gotovine gdje je pred gledateljima rezana divovska tuna. 

Riba generala Gotovine od sada i u trgovinama! Nakon inćuna, srdela i lokardi stiže i jadranska tuna 

"Što god uzmete, ništa ne možete faliti. Sve je domaće i sve je kvalitetna spiza'', poručuje jedan od izlagača Ivica Milić. Teška srca smo odbili velikodušnu ponudu gospodina Ivice, a već su nam i ostali susretljivi izlagači nudili blago svojih štandova. Pod krovom Spaladiuma nemoguće je održati dijetu pa je najbolje krenuti polako. S orašastim plodovima - nudi ih jedan od izlagača Željko Vugrinec: "Domaći orah, imamo ulje od lješnjaka, pečeni lješnjak i sirovi lješnjak". Kao predjelo možete kušati i malo džema od šipka gospođe Antonije Zelenike koja kaže kako bi bez dalmatinskih sajmova stavila ključ u bravu svog OPG-a: "Ja imam svoju plantažu šipka, aronije, mješoviti voćnjak. Proizvodim džemove i imamo svoj med. Sve je ekološko". Nakon zagrijavanja vrijeme je za tešku kategoriju. "Slanina ili panceta kako vi kažete, švargot, tlačenica, naš slavonski, domaći kulen, klenova seka i kobasica domaća, slavonska'', nabraja izlagačica Katarina Liščević. Ako preferirate ribu, možete probati tunu generala Gotovine o kojoj je održano najposjećenije predavanje prvog dana sajma. "Temperatura tune kada se ulovi na štap bude 40 stupnjeva, dimi se iz nje. Jedina riba koja je toplokrvna. Ona piči ko raketa ...", objašnjava kuhar David Skoko. A nakon obilnog jela jedino što vam preostaje jest, laganim korakom, puno sporije od tune, otići do štanda s vinima, a izlagač Franjo Krešić preporučuje: ''Za ovakvu hranu bijela vina pašu. Sva bijela vina, pogotovo graševina''.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike