Je li Thompson platio porez na lovu od HDZ-a?

24.1.2011.
19:02
VOYO logo

Predsjednik Ivo Josipović upitan je u emisiji Hrvatskog radija S predsjednikom na kavu za komentar silnih novinskih napisa o odbjeglom premijeru - od toga tko mu je kupio auto, do toga da je platio Marku Perkoviću Thompsonu 50.000 kuna za nenastupanje za suparničku stranku na izborima.

Upitan treba li Thompson vratiti novac, kazao je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo vidjeti ima li kaznenog djela, a ako je to došlo iz istrage ja to ne bih komentirao", kazao je Josipović te upozorio na druga, njemu zanimljivija pitanja o Thompsonovom honoraru: "Je li plaćen porez? Po kojoj pravna osnovi mu je uplaćen novac?"

Što se tiče detalja koji cure iz istrage, Josipović je kazao kako je nekad iznenađen njihovom te upozorio: "Informacije cure i ne bi bilo dobro da cure iz policije i DORH-a".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rukom ću napisati - agnostik

Upitan kako će se izjasniti na popisu stanovništva s obzirom da je katolička vjera pomalo favorizirana u formularu, a agnostici se niti ne spominju.

"Rukom ću napisati", kazao je. Ustvrdio je da bi bilo dobro da formulari "omogućuju svima da se izjasne kako se osjećaju i ne samo po pitanju vjeroispovjesti, ali i dodao da je sastavljanje formulara svojevrsna umjetnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opovrgnuo je da teži obnovi Jugoslavije, opovrgnuvši napise da je u tihom ratu s Kaptolom zbog Jugoslavije.

"U dobrim sam odnosima s katoličkom Crkvom, nasmijao me taj članak".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kad Čičku u polemici ne ide, onda u pomoć zove HHO'

Što se tiče polemike sa Hrvatskim helsinškim odborom, tj. njegovim Ivom Bancem i Ivanom Zvonimirom Čičkom, kazao je: "Ne podržavam ni treći ni peti ni sedamnaesti entitet. Kako će BiH ostvariti jednakopravnost naroda je njihovo unutarnje pitanje".

Što se tiče HHO-ovaca samih, smatra kako "većina tih časnih ljudi nije ni ušla u materiju o kojoj je on govorio" pa je došlo zbog sukoba te dodao kako je njihovo ponašanje u rangu političke samopromocije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa kad mu (Čičku) u polemici ne ide, onda u pomoć zove HHO pa ta organizacija ulazi u vode parapolitike i mislim da to nije dobro", kazao je Josipović i odbacio sugestije da s nekim političarima u BiH ne razgovara, kazavši da su neki od tih političara legitimno izabrani predstavnici naroda i da bi to bio "rasizam na koji ja nikad neću pristati." Činjenicu da su i Čičak, ali i Banac objavili u medijima što im piše predsjednik komentirao je riječima: "Potpuno mi je svejedno".

Pustimo Vladi da realizira projekte

Što se tiče prijedloga Vladinog savjetnika Borislava Škegre da se privatizacijom preostalog obiteljskog srebra namiri deficit državnog proračuna, Josipović kaže da se da je "sklon tome da se privatizira sve osim prirodnih bogatstava i stvari od globalnog i nacionalnog značaja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda i nismo trebali privatizirati INA-u, a možda je to u tom trenutku bilo nužno", dometnuo je.

Nije htio komentirati koliko su realni investicijski projekti koje na sva zvona najavljuje Vlada, već je predložio da "pustimo Vladi da to realizira", inače će "ti projekti ostati mrtvo slovo na papiru ako se nešto ne promjeni u sustavu, koji nije prijateljski nastrojen prema investitorima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivić se malo zaletio

Upitan zna li kakva je sudbina uhićenog branitelja Tihomira Purde te može li mu država kako pomoći, Josipović je odgovorio da "ako pravosuđe BiH procijeni da su izvršeni uvjeti, izručit će ga Srbiji, a ako ne, očekujem da će biti oslobođen".

"Hrvatska ga ne može zaštiti, bar ja ne znam kako".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar branitelja Tomislava Ivić se "malo zaletio" kad je uhićenje Purde povezao s objavom "falšog Registra branitelja". Što se tiče broja branitelja u Registru, kazao je kako se treba napraviti razlika između onih koji su u ratu "sudjelovali s glavom u torbi i puškom u ruci i logistiku", te da ne vjeruje da je vlast "davanjem statusa izazvala efekt privlačenja" , odnosno političku korupciju, mada zna da postoji primjera lažnih branitelja.

Vezani članci:

arti-201101230041006 arti-201101240404006 arti-201101240572006 arti-201101200015006 arti-201101200412006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo