previranja / Ostojić se malo zaletio: SDP-ovci u šoku zbog njegove izjave o suradnji sa Živim zidom

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

'Predsjedništvo SDP-a nikada nije razgovaralo o suradnji sa Živim zidom, niti je takvo što na bilo koji način razmatrano', poručili su SDP-ovci

9.5.2017.
20:14
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

"Bojim se da Rajko nije ni s kim razgovarao. Pa on nema pojma što je to Živi zid u Saboru, a kamoli na terenu. Oni su ono što je Most bio prije dvije godine. Oni ni s kime ne mogu surađivati. Opstaju zato da svima i svemu budu oporba", izjavio je Jutarnjem listu jedan od članova Predsjedništva SDP-a.

Rajko Ostojić jedan od četiriju potpredsjednika stranke, naime, izjavio je kako bi SDP ubuduće mogao surađivati sa Živim zidom teje tom prigodom nahvalio i Pernara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rajko Ostojić nudi koaliciju Živom zidu? 'Pernar će izrasti u političara koji će nadrasti svoj populizam'

No, s njegovim stavom u blagu ruku ne slažu se ostali SDP-ovci koji su ostali zatečeni tom izjavom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjedništvo SDP-a nikada nije razgovaralo o suradnji sa Živim zidom, niti je takvo što na bilo koji način razmatrano. Točno je da je Pernar u Saboru održao govor u kojemu je HDZ-ovcima rekao sve što ih ide. Mi smo malo rezervirani, ali on im je, onako u svome stilu, baš sve sasuo", izjavIo je jedan SDP-ovac, dodajući da oko potencijalne suradnje sa Živim zidom može kazati samo onu “nikad ne reci nikad”.

"Suradnja u nekim segmentima sa Živim zidom. Zašto ne", izjavio je još jedan sugovornik iz SDP-a Jutarnjem listu, dodavši da se suradnja teško može realizirati, ali ne zbog SDP-a, već zbog Živog zida koji je i dalje nepoznanica i krajnje destruktivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pernar je, recimo, potpisao naš zahtjev za smjenom ministra Marića",  rekao je Maras i napomenuo da sigurno neće sa Živim zidom ići u predizbornu koaliciju. Poručio je da to što je Ostojić rekao ne može drugačije shvatiti nego kao kroz suradnju koju s njima već imamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo