NOVI DETALJI O KRAHU BRAKA GAZDINOG SINA: / Je li razvod Martine i Ante Todorića samo manevar za spas imovine?

Image
Foto: Pixsell

Nakon problema u poslovnom carstvu Todorićima, čini se, cvijeće ne cvjeta ni u ljubavnom životu.

18.10.2017.
8:15
Pixsell
VOYO logo

Uzrok bračnog brodoloma Todorićevih mogao bi se naći u krahu poslovnog carstva. Martina Todorić, Antina supruga, navodno više nije mogla izdržati život u zlatnom kavezu pa kad su počeli problemi s Agrokorom, počeli su i problemi u braku para koji je u hrvatskim jet set krugovima glasio za pojam skladnosti, navodi 24 sata.

U braku od 2002.

Image
NOVA DRAMA U OBITELJI TODORIĆ: /

Bivša Miss Hrvatske zatražila razvod od Gazdinog sina Ante?

Image
NOVA DRAMA U OBITELJI TODORIĆ: /

Bivša Miss Hrvatske zatražila razvod od Gazdinog sina Ante?

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, paraleno s vijesti o razvodu i privatnim problemima u nekad najmoćnijoj hrvatskoj obitelji, pojavila se vijest kako je razvod samo manevar, dobro osmišljeni potez da se sačuva imovina i novac na računima koji bi, za vrijeme istrage, mogli biti blokirani.

Drastična štednja

To je pak demantirala jučer Martinina odvjetnica koja je jednom dnevnom listu potvrdila informaciju o razvodu, istaknuvši pritom kako on nema veze s događajima u Agrokoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činjenica jest da ako dođe do razvoda i podjele imovine, dio koji bi pripao Martini Todorić bi bio izuzet od eventualnih pokušaja da se vjerovnici naplate, a kako je Ante Todorić osumnjičen, DORH može zatražiti da mu se imovina blokira kako bi se država kasnije mogla naplatiti, pod uvjetom da bude kriv, piše 24 sata.

Martina i Ante su u braku od 2002. Vjenčali su se u studenome na zagrebačkom Gornjem gradu u Crkvi svete Katarine, a Martina je sama osmislila svoju vjenčanicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njezinoj zamisli, haljinu su kasnije izradili u jednom talijanskom modnom salonu.

Kao i drugi najbliži članovi obitelji, i Martina i Ante su živjeli u Kulmerovim dvorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godine 2009. u medije je procurila vijest da je Ante za Martinin rođendan priredio veličanstveno slavlje u Dubrovniku. U restoranu ‘Gil’s’okupilo se 50-ak uzvanika, a za njih je obitelj platila smještaj u hotelu Excelsior. U Agrokoru su tada rekli da su troškovi slavlja pokriveni partnerskom suradnjom s luksuznim restoranom. Račun cjelokupnog slavlja je navodno bio oko 300.000 kuna.

Image

Takvi troškovi trenutačno im ne padaju na pamet jer je sve donedavno njih snosio koncern Agrokor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, šuma i livada od 55.000 kvadrata ispred Kulmerovih dvora su se redovito održavale, no otkad su počeli problemi, one su zapuštene, a ispod Kulmerovih dvora narastao je korov koji je spalilo sunce pa je sve požutjelo.

Domar i posluga još uvijek u Kulmerovim dvorima

U rezidenciji je od obitelji ostala samo Iva Balent sa svojom djecom i njezina majka. Balent je otvorila i vlastitu tvrtku Srculence. Njezin brat Ivan navodno se trenutačno nalazi u Beogradu, u kojemu čeka rođenje djeteta i pazi na ženu Milicu, a zaposlen je kod srpskog poduzetnika Ljubiše Krstajića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Todorići još uvijek imaju i nekoliko zaposlenika na imanju, a to su domar i posluga koji brinu za prijam gostiju. No, zato je bez posla ostao Ivičin vozač. Gazdu su prije odlaska u London vidjeli kako sam vozi automobil te kako na benzinskoj sam toči gorivo, iako je, doduše, zatražio pomoć zaposlenika.

Spomenuti list piše kako bi se obitelj možda prvi put u životu mogla zabrinuti i zbog ogromnih računa za režije i održavanje dvorca koji se prostire na 2000 četvornih metara stambenog prostora. Trenutačno plaćaju oko 1100 kuna samo za odvoz smeća tri puta tjedno, s obzirom na to da tri obitelji potroše barem 50 kubnih metara vode za sebe, održavanje i veliku okućnicu, mjesečno vjerojatno izdvajaju više od 1000 kuna. Za uređenje voda odlazi dodatnih 400 kuna, a prema vrijedećoj tarifi, za komunalnu naknadu moraju odvojiti barem 1600 kuna mjesečno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo