Gradonačelnik ih tuži / Je li Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u sukobu interesa? Ako pitate Bandića - je!

Image
Foto: PIXSELL

Grad tvrdi da se Povjerenstvo bespravno koristi prostorom u kojem djeluje

11.6.2018.
8:40
PIXSELL
VOYO logo

Povjerenstvo za sukob interesa zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića goni u dva postupka, za putaovanja u Rim i zakup prostora u Havidićima. S druge pak strane, Grad Zagreb, s Bandićem na čelu, tuži ih i prijeti im ovrhom jer Gradskom stambeno komunalnom gospodarstvu duguju 386.061,73 kune (bez kamata) zaključno s 5. svibnja ove godine.

Grad tvrdi da se Povjerenstvo bespravno koristi prostorom te su ih stoga tužili i to za dug od siječnja 2014. do lipnja 2017. No, i za razdoblje nakon toga pa sve do danas dug se mjesečno gomila za 7200 kuna mjesečno, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj podatak pojavio se u javnosti prije svega tjedan dana, kada je Povjerenstvo Saboru podnijelo izvještaj o radu za prošlu godinu. U njemu se navodi kako je Grad Povjerenstvu ispostavio 37 računa do siječnja prošle godine, a otada im isporučuju svaki mjesec novi račun od 7200 kuna. Iz Povjerenstva pak tvrde da su prostor dobili na korištenje bez naknade odlukom tadašnje Agencije za upravljanje državnom imovinom 2012. Stoga su Gradu uputili prigovor, a o svemu izvijestili Ministartvo državne imovine.

Milan Bandić pak tvrdi da je prostor u Mutimirovoj u vlasništvu Grada, a da ga je Državna komisija za kontrolu javne nabave, kojoj su ga bili dodijelili u ožujku 2005. na privremeno korištenje, umjesto Gradu Zagrebu u svibnju 2010. godine vratila Agenciji za upravljanje državnom imovinom, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo