ZAMJENA FILIPOVIĆU / Je li ovo novi ministar? Isklesani pravnik iz Varaždina nije upao na Akademiju, vozi BMW, ima dva kredita...

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL/Screenshot Instagram

Radi se o 41-godišnjem pravniku i saborskom zastupniku u kojega šef premijer Andrej Plenković ima puno povjerenje. Njega se najčešće šalje na intervjue pred medije kako bi branio stavove stranke

15.12.2023.
13:35
Patrik Macek/PIXSELL/Screenshot Instagram
VOYO logo

HDZ-ovac koji je već punio naslovnice, najčešće na račun svog izgleda, trebao bi postati novi ministar gospodarstva i održivog razvoja. Riječ je o Varaždincu Damiru Habijanu.

Iako se ime još uvijek čuva u tajnosti, kako doznajemo, on je najizgledniji kandidat za novog ministra te će zamijeniti smijenjenog Davora Filipovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će predložen na sjednici Predsjedništva HDZ-a u ponedjeljak, a izvanredna sjednica Sabora na kojoj će se o tome glasati biti će u srijedu.

Image
zastupnik habijan /

FOTO HDZ-ovac objavio polugole fotografije s vrha Biokova, pratitelji oduševljeni: 'Koji macan! Woof!'

Image
zastupnik habijan /

FOTO HDZ-ovac objavio polugole fotografije s vrha Biokova, pratitelji oduševljeni: 'Koji macan! Woof!'

Inače, radi se o 41-godišnjem pravniku i saborskom zastupniku u kojega šef premijer Andrej Plenković ima puno povjerenje. Njega se najčešće šalje na intervjue pred medije kako bi branio stavove stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Diplomirao je na temu sportskog prava, točnije, na temu "Sportsko pravo u EU: Studije usklađenosti pravila FIFA-e i UEFA-e s pravom EU". U intervjuu za Story rekao je da mu je ipak najveća želja bila upisati Akademiju dramskih umjetnosti, ali nije prošao audiciju. Prije negoli je postao zastupnik u Hrvatskom saboru, Habijan je bio odvjetnik u Odvjetničkom društvu Uskoković i partneri.

Osim što je zastupnik u Hrvatskom saboru, volonterski obnaša dužnost člana Gradskog vijeća u Varaždinu. Prije angažmana u Saboru, radio je kao odvjetnik. Mjesečna plaća mu iznosi 2087,20 eura, a osim toga prima i 199,08 eura mjesečno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima i dva kredita, zajedno iznose 98.745,88, a ukupno za njih od svojih primanja izdvoji 827,41. Ima leasing za osobni automobil koji je procijenio na 32 tisuće eura. Posjeduje stan u Varaždinu od 46 kvadrata.

Za razliku od svojih kolega iz Sabora, poznat je i po tome što mu je jedna ruka puna tetovaža, a na društvenim mrežama voli pokazivati svoje tijelo bez majice. Bavi se CrossFitom, a u politiku se uključio zbog stanja u gradu iz kojeg dolazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnički mandat obnaša od 22. srpnja 2020. godine te je potpredsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije.

POGLEDAJTE VIDEO: Naša reporterka razgovarala s Habijanom i Grmojom, a Plenković u prolazu dobacio: 'Ana, zašto zovete ovog lončara?'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo