problemi s nekretninama / Je li ovo moguće? Novi HDZ-ov saborski zastupnik živi u kući koja nije legalna! Ali, to nije sve...

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Tu nekretninu kupio je 2017. i još uvijek je nije legalizirao, iako je zakonski rok za to bio 30. lipnja 2018. godine

5.10.2020.
8:55
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Načelnik Rugvice i novi HDZ-ov saborski zastupnik Mato Čičak potvrdio je da kuća u kojoj trenutačno živi - nije legalna. 

Tu nekretninu kupio je 2017. i još uvijek je nije legalizirao, iako je zakonski rok za to bio 30. lipnja 2018. godine. Štoviše, u rujnu ove godine, 17 dana prije nego je postao zastupnik u Saboru, zbog toga mu je stigla i kazna, piše Telegram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
zamjena za barišića /

Čičak ušao u Sabor: 'Općina Rugvica poslovala je s tvrtkom Petek, ali ne u zadnje dvije godine'

Image
zamjena za barišića /

Čičak ušao u Sabor: 'Općina Rugvica poslovala je s tvrtkom Petek, ali ne u zadnje dvije godine'

Kada ju je kupio, tvrdi, bila je rohbau, ali je imala uredno izdan akt za građenje iz 2009. godine. 

"Pokrenuo sam postupak legalizacije"

"Kako je dozvola izdana na prizemlje i kat, prvo vrijeme sam planirao nastaviti s gradnjom kata. Kada sam odustao od te ideje pokrenuo sam postupak legalizacije postojećeg stanja. Sva davanja, komunalni i vodni doprinos plaćeni su za objekt za koji je ishođena dozvola, znači na obujam građevine koja ima prizemlje i kat, dok je za postojeće stanje izdano Rješenje o izvedenom stanju – legalizacija, nakon čije pravomoćnosti se može upisati i ucrtati građevina”, kaže Čičak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, prema Geoportalu Državne geodetske uprave i Informacijskom sustavu prostornog uređenja (ISPU), vidljivo je da Čičak u katastar, uz kuću, nije upisao niti druga dva objekta koja se nalaze na susjednoj parceli, zbog čega je u još jednom potencijalnom prekršaju jer se sve promjene na čestici moraju javiti u nadležni katastarski ured najkasnije 90 dana od promjena, piše Telegram.

Da podsjetimo, Mato Čičak je u Sabor došao kao zamjena za Dražena Barišića, koji je svoj mandat stavio u mirovanje i kojem je skinut imunitet zbog sumnji za upletenost u aferu vezanu uz Janaf i tvrtku Elektrocentar Petek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike