Je li Kosor izigrala američkog veleposlanika?

Iako su organizatori konferencije o borbi protiv korupcije, otvorene u utorak, očekivali kako će skupu nazočiti premijerka Kosor, ona se nije pojavila.

9.3.2011.
14:15
VOYO logo

Naime, američko veleposlanstvo i Centar za sigurnosne studije George Marshall u utorak su u Westinu otvorili trodnevnu konferenciju o borbi protiv korupcije, no iako je bila najavljena, premijerka Kosor nije se pojavila na skupu, piše Hina.

U američkom veleposlanstvu nisu željeli komentirati premijerkin nedolazak, nego su upit proslijedili na njezin ured "koji zna njezin raspored". Tamo je glasnogovornik Vlade Mladen Pavić objasnio da posjet premijerke konferenciji nije bio najavljen, jer "Vladin ured dan prije najavljuje događaje koje će idućeg dana posjetiti predsjednica Vlade", a za ponedjeljak su najavili posjet Kotki. Pavić je dodao i kako se isti slučaj prije nekoliko dana dogodio u Rijeci, kada je netko pronio glas da će premijerka Kosor posjetiti Luku Rijeka, a kad nije došla pokušao se od toga napraviti slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je nastao problem u komunikaciji?

No, malo je vjerojatno da bi se u strogom protokolu američkog veleposlanstva potkrao takav propust da se najavi dolazak predsjednice Vlade bez prethodne potvrde. Kako je nastao problem u komunikaciji na relaciji Banski dvori – Buzin nitko nije želio odgovoriti, a u američkom veleposlanstvu nisu htjeli odgovoriti ni hoće li ovaj događaj utjecati na lobiranje za ulazak Hrvatske u EU.

Inače, Kosoricu je u Westinu zamijenio državni tajnik u Ministarstvu obrane Pjer Šimunović, koji je ionako trebao biti sudionik konferencije, piše Hina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201103080434006 arti-201103080369006 arti-201103080856006 arti-201103080579006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo