Je li hrvatski svećenik utajio 50.000 dolara?

Svećenik s Krka prije nekoliko godina boravio je u misiji u New Yorku, a 50.000 dolara hrvatske zajednice navodno je s crkvenog računa dao prijateljici za najam prostora za restoran.

27.12.2010.
12:33
VOYO logo

Župnik i dekan u gradu Krku don Robert Zubović navodno je za vrijeme dok je bio voditelj Hrvatske katoličke misije u Astoriji s tamošnjeg crkvenog računa svojoj prijateljici Nadi Bernić uplatio dva puta po 25.000 dolara za najamninu restorana Terrace in the Sky na Manhattanu.

Dogodilo se to šest mjeseci prije isteka Zubovićevog mandata 2007., piše Večernji list, koji navodi da je u posjedu potpisanih čekova. Čekovi glase na ime Morningside Heights, vlasnika zgrade na adresi 400 W 119. ulica, gdje je smješten restoran Nade Bernić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novac navodno nikada nije vraćen hrvatskoj zajednici.

"Istina je da sam od njega u danom trenutku posudila 50.000 dolara, koje sam i vratila. Njemu sam novac dala u gotovini, a on je položio ček na račun zajednice", izjavila je N. Bernić, dok je Zubović napisao da s njom nema nikakve poslovne odnose te da je njihov odnos uvijek bio "župnik – vjernik".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mnogima sam pomagao u New Yorku. Osobnim novcem ili novcem zajednice. Zajednica je novac prikupljala i darivala ga. Ja sam odlučivao kome i gdje. Savjest mi je mirna. Kada je Nadi trebala pomoć da plati mjesečnu rentu za svoj restoran, njezin se muž obratio meni za pomoć i smatrao sam poštenim pomoći onima koji su uvijek pomagali zajednici. Nisam učinio ništa tajno. Ubilježeno je u zajednici. Ali, teška je laž i kleveta da novac nije vraćen zajednici. Nastojat ću što prije doći do tih kopija čekova kojima je novac uredno vraćen. Zbog vremenske razlike, možda će se to ostvariti danas kasno ili sutra", kazao je Zubović za Večernji list, koji piše da svećenik obećano nije ostvario.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo