GOST RTL-A SLAVKO TUCAKOVIĆ / Je li Hrvatska spremna za sezonu požara? Vatrogasci kažu da su naučili lekciju, ali ističu samo jednu stvar

Premijer Andrej Plenković u Otočac je stigao u pratnji ministara obrane i unutarnjih poslova, a izrazio je zadovoljstvo svime što je čuo uoči još jedne protupožarne sezone

3.5.2018.
19:00
VOYO logo

Hrvatska vatrogasna zajednica okupila se u Otočcu na svečanoj sjednici, a ujedno je proslavila i 150 godina rada tamošnjeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Bila je to prilika da se progovori i o važnosti prevencije požara te podijele nagrade najboljima. Premijer Andrej Plenković u Otočac je stigao u pratnji ministara obrane i unutarnjih poslova, a izrazio je zadovoljstvo svime što je čuo uoči još jedne protupožarne sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlada će sa svoje strane nastaviti ulagati i financijska sredstva te smo novim zakonskim okvirom, posebice mislim na zakon o sustavu domovinske sigurnosti napravili veliki iskorak. Vatrogasci su dio strategije nacionalne sigurnosti. Glavni vatrogasni zapovjednik je dio naše koordinacije", rekao je premijer.

Tom prilikom RTL-ov reporter Zoltan Kabok razgovarao je sa Slavkom Tucakovićem, glavnim vatrogasnim zapovjednikom koji je istaknuo kako su vatrogasci naučili lekciju prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lijepa vijest je što se ulaže u protupožarni sustav, ali nijedna kamera ni alarm vam nisu dovoljni ako nemate ljude na terenu. Ja vjerujem u njih i s njima smo održali niz pripremnih sastanaka kako nam se iskustvo od prošle godine ne bi ponovilo", naglasio je Tucaković.

CIjeli intervju s glavnim vatrogasnim zapovjednikom pogledajte u videoprilogu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike