Na Braču, a ne Hvaru / Javio se vlasnik kuće u kojoj su Francuzi htjeli odsjesti: Pozvao ih je u svoju vilu i to - besplatno!

Image
Foto: www.agoda.com

Vuić koji iznajmljuje kuću za odmor na Braču, surađuje samo s agencijama za nekretnine jer njima više vjeruje

22.8.2019.
8:52
www.agoda.com
VOYO logo

Posljednjih dana mediji su prepuni tekstova o prevarenim turistima iz Francuske koji su došli na Hvar i umjesto vile za 6420 eura dočekalo ih je gradilište. Osim turista, deblji kraj je izvukao i gospodin Vuić - vlasnik Ville Mateline u splitskoj na otoku Braču. 

Gospodin Vuić vlasnik je originalne vile koju je netko lažno oglažavao na platformi Booking.com. Vila se ne nalazi na Hvaru, već na otoku Braču, a noćenje se kreće između 490 i 900 eura, ovisno o terminu u kojem se unajmljuje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari Jutarnjeg lista pričali su s gospodinom Vuićem, a on je kazao kako je odlučio oštećenoj grupi Francuza ponuditi dva besplatna noćenja u vili koju su vidjeli na platformi Booking.com. 

"Meni je ovo stvarno grozna reklama, a nisam ni kriv ni dužan. Pošteni sam iznajmljivač koji plaća apsolutno sve što je propisano zakonom. No, kako smo i jedni i drugi prevareni, neka barem vide da nije baš sve tako loše kod nas u Hrvatskoj", kazao je Vuić za Jutarnji list. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi su to, naravno, prihvatili, a Vuić je istaknuo kako je fotografije svoje kuće za odmor vidio i na drugim portalima. 

"Kuća je jako atraktivna i logično je da se to događa. Jednako tako, svjestan sam da se svaki iznajmljivač može naći u toj situaciji, ali to je nešto što čitate na internetu i čujete da se događa drugima, nikad ne očekujete da će se dogoditi baš vama. Iskreno, ne znam što da radim. Supruga mi govori da uzmem odvjetnika, no sumnjam da to ima smisla", rekao je iznajmljivač. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vuić koji iznajmljuje kuću za odmor na Braču, surađuje samo s agencijama za nekretnine jer njima više vjeruje. Svoju vilu nikad nije oglašavao na platformama za rezervaciju smještaja. On je za cijelu ovu situaciju saznao putem društvenih mreža kada je dobio poruke od ljudi koji su prepoznali fotografiju njegove kuće. 

Image

Fotografije lažnog luksuza: Ovako izgleda vila za koju su francuski turisti izdvojili 47.500 kuna!

Image

Fotografije lažnog luksuza: Ovako izgleda vila za koju su francuski turisti izdvojili 47.500 kuna!

"Dobio sam poruku na Instagramu, u kojoj su mi rekli da je moja vila subjekt prevare nekih turista koji su putem Bookinga rezervirali smještaj na Hvaru. Niti se oglašavam na Bookingu, niti imam vilu na Hvaru", kazao je za Jutarnji list

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i kako će sve prijaviti policiji kao krađu identiteta. Javio se i Bookingu koji je brzo reagirao i maknuo oglas s lažnim fotografijama. 

"Iskreno nam je žao zbog poteškoća koje su zatekle ovu grupu turista. To, definitivno, nisu iskustva kakva želimo našim korisnicima, pa smo iz tog razloga osigurali potpun povrat novca za učinjenu rezervaciju, pokrili troškove prijevoza na novu lokaciju i ponudili dodatan iznos kao znak dobre volje, a smještajni objekt o kojem je riječ uklonjen je s naše stranice", kazali su iz Bookinga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo