JAVIO SE AUTOR BLOGA KOJI JE OBJAVIO SNIMKU O KOJOJ DANAS BRUJI CIJELA DRŽAVA: / Otkrio na koji je način do nje uspio doći

Image
Foto: Pixsell

Zadravec je komentirala kako je snimka autentična te da je razgovor snimljen bez njezina znanja

25.8.2020.
13:03
Pixsell
VOYO logo

Nakon što je snimka tajnog snimljenog razgovora između ministra zdravstva Vilija Beroša i zamjenice ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice oko natječaja za izbor ravnatelja u toj bolnici obišla zemlju, oglasio se i čovjek koji je taj sadržaj objavio na YouTubeu. Isti je čovjek integralnu snimku ustupio novinaru jednog portala kojeg nije imenovao.

Image
'HOĆEŠ REĆI DA JE ANDREJ BLAGOSLOVIO KORUPTIVNI NATJEČAJ': /

Pojavila se kompromitirajuća snimka razgovora Beroša i Zadravec

Image
'HOĆEŠ REĆI DA JE ANDREJ BLAGOSLOVIO KORUPTIVNI NATJEČAJ': /

Pojavila se kompromitirajuća snimka razgovora Beroša i Zadravec

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O snimci je pisao na blogu Spectator, a svoj identitet ne otkriva.

"Jučer poslijepodne dobio sam mailom, pošiljatelj je naravno fejk, snimku razgovora ministra u Vladi RH Vilija Beroša i dr. Dijane Zadravec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimka je bila u mp3 formatu, dulja dvadeset sekundi od verzije koju sam objavio.Tonski zapis poslužio mi je kao podloga za filmić u koji sam ubacio krkane s proslave HDZ-ove pobjede. Jer mi se to učinilo baš onako, comme il faut.

U mailu, kojeg sam naravno pobrisao nakon što sam snimku skinuo, stoji da je razgovor 100% autentičan, premda sam ja malkice bio sumnjičav, jer na pitanja koja postavlja dr. Zadravec, ministar Beroš ni jednom nije rekao: Zahvaljujem na pitanju, dapače, na kraju se još i derao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimka je objavljena na Spectatorovom YT kanalu u 19.37., a do sada ju je pregledalo dvadesetak tisuća gledatelja.

Nakon što je objavljena na portalu, a i na Twitteru i na FB-u, snimka je postala viralni hit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Originalna snimka, integralna, danas je ustupljena jednom portalu kojeg volim čitati, novinaru kojeg jako cijenim i volim. Bez naknade. Jednom ćemo popiti piće, kad odlučim otkriti svoj identitet", objavio je na blogu.

Zadravec potvrdila da je snimka autentična, najavila tužbu

Podsjetimo, Zadravec je komentirala kako je snimka autentična te da je razgovor snimljen bez njezina znanja. Kazala je i kako će tužiti ministra Beroša. On pak tvrdi kako nije snimao razgovor, već ga samo pustio na razglas kako bi drugi čuli kakve pritiske doživljava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Počeli su pritisci i agresivni pozivi prema meni. Ovaj razgovor dokazuje pokušaj utjecaja na mene. Poziv sam stavio na razglas da i drugi prozivani čuju o čemu je riječ, da se svi mogu zaštititi. Niti sam razgovor snimio, niti pustio. Teoretski je moguće da je netko snimao. Također, premijer nije imao nikakvog utjecaja na izbor ravnatelja bolnice.

Ja smatram da je legitimno da se svatko bori za svoj osobni probitak, međutim, sve ima svoju granicu i svoj limit. Mislim da je u ovom trenutku ona prijeđena. Osobno se nisam obraćao institucijama da me zaštite iako mislim da ovakvi razgovori nisu primjereni. Nisam strašljiva osoba", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo