POVODOM ULASKA U HALL OF FAME / Jason Newsted opet s Metallicom

Image

Bivši basist heavy metal velikana još jednom će stati na stage s nekadašnjim kompanjonima.

27.3.2009.
16:15
VOYO logo

Jason Newsted, bivši basist Metallice koji je svirao na njihovim najuspješnijim albumima, ponovno će nastupiti s grupom prilikom svečanog ulaska slavnih metalaca u Rock And Roll Hall Of Fame.

"Jason dolazi i svirat će s nama. Prisustvovali smo primanju Black Sabbatha i Blondieja 2006. godine i to je bilo tužno za gledati. Toliko dramatiziranja oko toga tko je trebao doći, a tko nije. Mi ćemo sve odraditi prijateljski jer Jason je bio i ostao dijelom Metallice. Kao Cliff prije njega i kao Robert Trujillo danas",  objasnio je gitarist Kirk Hammett.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečanost se održava 4. travnja u Clevelandu, a Metallicu će u Dvoranu slavnih prigodnim govorom uvesti basist Red Hot Chilli Peppersa i njihov veliki prijatelj Flea. 

Jason Newsted došao je u Metallicu iz heavy metal skupine Flotsam And Jetsam, ubrzo nakon tragične pogibije Cliffa Burtona 1986. godine. S njima je proveo 15 godina tijekom kojih su od isključivo žanrovske senzacije postali jedan od najvećih rock bendova na svijetu. Njegov odlazak nikad nije do kraja razjašnjen, pošto se Jason tada opravdao fizičkim problemima koje su mu prouzročili dani u Metallici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo