JANDROKOVIĆ UVJEREN U KOLINDIN TRIJUMF: / 'Predsjednica će pobijediti na izborima, tko god se kandidira izgubit će od nje'

Image
Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Predsjednik Sabora, Gordan Jandroković, danas je komentirao aktualne političke teme

8.2.2019.
13:10
Patrik Macek / PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Sabora, Gordan Jandroković, komentirao je danas aktualne političke teme, od odabira novog strateškog partnera za Uljanik, plaćanja restrukturiranja, interpelacije o ministru obrane, CRO Demoskopa i šansi predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da pobjedi na izborima, pa do Zakon o udomiteljstvu i referendumske incijative, piše N1.

Siguran je u pobjedu Kolinde na izborima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jandroković je komentirao rezultate posljednjeg CRO Demoskopa te izrazio svoje uvjerenje da će Predsjednica pobijediti na izborima.

"Predsjednica i dalje uvjerljivo vodi i siguran sam da će pobijediti na izborima. Ne mogu prejudicirati tko će se kandidirati, ali tko god se kandidira izgubit će od predsjednice koja će obraniti svoj mandat", smatra Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne bi želio novi trošak za porezne obveznike

Na pitanje koliko će brodogradilišta stajati državu Jandroković je rekao da bi volio da ne dođe do novog troška za porezne obveznike.

"...brodogradilišta više desetljeća generiraju gubitke, deseci miljardi kuna su otišli na subvencije, to se nije pokazalo dobro. Vidjet ćemo što će donijeti idući dani, naravno da bismo svi voljeli da se nađe rješenje koje će osigurati održivost i konkurentnost brodogradilišta i da više nema nikakvog troška za porezne obveznike", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tome hoće li država dati još novca za restrukturiranje, Jandroković je rekao da će se voditi pregovori.

"Vodit će se pregovori, potpuno mi je razumljiva pozicija gospodina Debeljaka, on ne može odgovarati za ono što se događalo ranije, država je dala jamstva i iza njih stoji, a što će konačno biti dogovorit će se kroz pregovore. Gospodin Debljak daje svoje novce, naravno da će paziti na svaku kunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izričito je opovrgao je tvrdnju da bi porezni obveznici mogli platiti 10 milijardi kuna za restrukturiranje brodogradilišta. "Ne, porezni obveznici su već kroz godine preuzeli obveze, a kakav će konačni rezultat biti treba pričekati kraj pregovora."

Informacija o postojanju 'white papera' nije se skrivala

Jandroković tvrdi da se nije skrivala informacija o postojanju tzv. "white papera" s američkim tehničkim uputama za sve ponude pristigle ponude na natječaj MORH-a koje su uključivale izvorno američke zrakoplove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa se nije skrivalo... Hrvatska je učinila sve da dobije najbolji proizvod za najbolju cijenu. Transakcija nije uspjela, vidjeli ste sami što su rekli naši kolege iz Izraela i veleposlanstva SAD-a da je problem nastao jer Izrael i SAD nisu uspjeli dogovoriti prodaju.

Posao je propao jer SAD nije dopustio Izraelu da proda avion s takvom opremom. Izrael nije dobio tu dozvolu, to ništa nije koštalo hrvatske porezne obveznike, nažalost izgubili smo godinu dana i sasvim je legitimno da smo htjeli nabaviti povoljno avione... Interpelacija je na dnevnom redu u četvrtak poslijepodne", rekao je predsjednik Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo