'HDZ ima većinu' / Jandroković tvrdi da neće biti izbora, oponentima poručio: 'Nećemo pristati na ucjene'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Ulaziti u prijevremene izbore, a imati parlamentarnu većinu ne bi bilo ni ozbiljno ni odgovorno'

15.9.2018.
22:30
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Ulaziti u prijevremene izbore, a imati parlamentarnu većinu ne bi bilo ni ozbiljno ni odgovorno, poručuje predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković u intervjuu za Večernji list.

Jandroković je kazao da HDZ pod novim vodstvom nastoji biti politički čimbenik koji generira stabilnost. "Rješavamo, jedan po jedan, naslijeđene i godinama pod tepih gurane probleme. Politika je u prvom redu rad za javno dobro, a poneki to zaboravljaju jer su koncentrirani na borbu za moć i osvetu radi izbornih poraza. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaziti u prijevremene izbore, a imati parlamentarnu većinu ne bi bilo ni ozbiljno ni odgovorno. HDZ je nakon izbora, a sad je prošlo dvije godine od naše velike pobjede, pokušao s Mostom. I imali smo debelo više od 80 zastupnika većine, no ona je bila nestabilna. 

Od travnja smo na 77 zastupnika i pokazuje se da je to daleko efikasnija i stabilnija većina: donijeli smo sve zakone koje smo željeli, podigli smo kreditni rejting Hrvatske, imamo 71.000 radnih mjesta više nego prije godinu dana, rapidno smanjujemo javni dug, među najbrže smo rastućim gospodarstvima u Europi… pa ne vidim razloga upuštati se u nove izbore koji bi HDZ-u zacijelo donijeli veći broj mandata, ali bi se na više mjeseci zaustavile sve reforme, usporile investicije te naši mnogobrojni kapitalni i razvojno-socijalni projekti", kazao je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi kako HDZ nema potrebu proširivati većinu novim zastupnicima te da je dosadašnja suradnja s partnerima bila fer. "Svaka koalicija traži usklađivanje stavova, visoku razinu odgovornosti, razumijevanje druge strane. Naučili smo kvalitetno funkcionirati u takvim uvjetima, što potvrđuje i rast HDZ-ova rejtinga, koji je veći od SDP-ova i Mostova skupa", kazao je za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo