JANDROKOVIĆ OTKRIO KOJI ĆE ZAKON PRVI IĆI U PROCEDURU: / 'Vjerujemo da ćemo ga usvojiti početkom rujna'

Image
Foto: Screenshot: RTL

Jandroković je rekao i da će zastupnici morati držati razmak, nositi maske i dezinficirati ruke

21.7.2020.
19:23
Screenshot: RTL
VOYO logo

Sutra je konstituirajuća sjednica Hrvatskog sabora, a što točno možemo očekivati od novog saziva u RTL-u Danas je otkrio predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

"Sve je spremno. Poduzeli smo aktivne korake kako bismo osigurali da epidemiološki sve bude u okviru standarda. Rasporedili smo zastupnike. Pripremljeni su svi materijali i očekujem da će sve ići glatko", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trudio sam se da bude svečana atmosfera pa ćemo svi biti u istom prostoru Sabornice. 89 zastupnika sjedit će na svojim mjestima, 54 bit će na galeriji i osam će biti u prostoriji do tako da imaju pogled na predsjednički stol i govor", dodao je.

Vodit će se računa o mjerama

Jandroković je rekao i da će zastupnici morati držati razmak, nositi maske i dezinficirati ruke. "Vjerujem da će svi biti disciplinirani i da ćemo zaštititi naše zdravlje", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je odluku Zorana Milanovića da ne prisustvuje konstituirajućoj sjednici. "Šteta da ne dolazi, mislim da bi bilo puno bolje da je ovdje, da iskaže poštovanje prema Saboru i novizabranim zastupnicima, no to je njegov odabir", kazao je Jandroković.

Odmah idući tjedan u proceduru ide Zakon o obnovi grada Zagreba. "Bit će to prvo čitanje, drugo čitanje odmah na početku iduće sjednice. Vjerujem da ćemo usvojiti Zakon početkom rujna", rekao je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset zastupnika je u samoizolaciji

Ne brine ga što vladajuća većina ima tek 76 ruku. "Ako su disciplirani bolje je i lakše upravljati time nego s 90 zastupnika. Takvo je vrijeme da se može dogoditi da 10 zastupnika završi u samoizolaciji, ali nećemo o tome u ovom trenutku razmišljati. Vjerujemo da će sve biti dobro", rekao je.

Komentirao je i odluku da Miroslav Škoro bude potpredsjednik Sabora. "Logično je da je Škoro odabir Domovinskog pokreta. Vjerujemo da ćemo dobro surađivati. Predizborna kampanja je jedno, a ovdje smo zastupnici i kolege i moramo voditi računa o interesu građana", rekao je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo