JANDROKOV / IĆ: IZBORI U HDZ-U BEZ INCIDENTA; I Penava čestitao Plenkoviću: 'Izbori su iscrpljujući, ali za ideale se uvijek isplati boriti'

Image

Članovi su izabrali put kojim žele voditi pobjednički HDZ.

15.3.2020.
22:49
VOYO logo

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je u nedjelju kako su unutarstranački izbori u toj stranci prošli bez incidenta i bez ozbiljnijeg prigovora središnjem izbornom povjerenstvu.

"Vrlo smo zadovoljni da je sve prošlo bez jednog incidenta, i bez ozbiljnijeg prigovora koji je upućen središnjem izbornom povjerenstvu", rekao je Jandroković novinarima u središnjici stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik središnjeg izbornog povjerenstva HDZ-a Damir Sesvečan rekao je da po rezultatima nakon obrađenih 63 posto glasačkih mjesta na koja je izašlo 45.995 članova Andrej Plenković dobiva 80 posto glasova, a njegov protukandidat Miro Kovač 20 posto.

Od kandidata za zamjenika predsjednika, Tomo Medved osvojio je 72 posto, dok je Ivan Penava dobio 28 posto glasova. Od kandidata za potpredsjednika stranke najviše glasova osvojili su Oleg Butković s 19 posto, Ivan Anušić sa 17 posto, Branko Bačić s 17 posto te Zdravka Bušić s 14 posto glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačne rezultate objavit će oko 23.30 sati.

Image
NESLUŽBENI REZULTATI IZBORA U HDZ-U: /

Andrej Plenković i njegov tim uvjerljivo vode. Kovač mu je već čestitao na pobjedi

Image
NESLUŽBENI REZULTATI IZBORA U HDZ-U: /

Andrej Plenković i njegov tim uvjerljivo vode. Kovač mu je već čestitao na pobjedi

Bačić: Pobjeda je premoćna

Kako javlja 24sata, u stožeru Andreja Plenkovića vlada dobra atmosfera, ali nema velike euforije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokazalo se da je to volja birača HDZ-a. Članovi su izabrali put kojim žele voditi pobjednički HDZ. Pobjeda je premoćna, možda ćemo malo zafeštati, ali već se pripremamo na ono što nas čeka, a to je borba s koronavirusom", rekao je Branko Bačić za 24sata.

Penava čestitao pobjednicima: Izbori su iscrpljujući, ali za ideale se uvijek isplati boriti

Kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava čestitao je u nedjelju navečer na svojem Facebooku pobjednicima izbora iz Plenkovićeva tima "Odvažno za Hrvatsku", koji su po neslužbenim rezultatima uvjerljivo pobijedili na unutarstranačkim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izbori su završili, nadam se kako će izabrano vodstvo imati dovoljno političke mudrosti i širine okupiti nas i povesti u smjeru koji će biti dobar za Hrvatsku i HDZ. Izbori su iscrpljujući, ali za ideale se uvijek isplati boriti. Hvala vam na podršci, pobjeda u Vukovarsko srijemskoj županiji i rezultat u Vukovaru od preko 86 posto obvezuje me da ustrajem na svom putu. Čestitam pobjednicima", napisao je Ivan Penava u objavi na Facebook profilu.

I Kovač čestitao: Jasno je da je Plenković dobio potporu članstva za novi mandat

Kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač čestitao je u nedjelju Andreju Plenkoviću na izbornoj pobjedi u utrci za predsjednika HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nazvao sam gospodina Plenkovića prije pola sata i čestitao mu na pobjedi. Dobili smo neslužbene rezultate i jasno je da je gospodin Plenković dobio potporu članstva za novi mandat na čelu HDZ-a ", izjavio je Kovač u hotelu Panorama, gdje je smješten stožer njegove "Opcije za promjenu".

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo