Predsjednik sabora /

'HDZ je itekako stabilan, pogledajte situaciju u drugim strankama'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Sabora komentirao je aktualnu situaciju u HDZ-u

11.9.2018.
12:10
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković danas je održao sjednicu Predsjedništva Sabora, nakon koje je između ostalog prokomentirao situaciju u HDZ-u. 

Iduća sjednica Sabora počinje 19. listopada i traje do 30. listopada, nakon čega slijedi stanka, a rad se nastavlja 14. studenog, odlučeno je danas na sjednici Predsjedništva Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo 122 neraspravljene točke, dosta intenzivan rad nas očekuje, vjerujem da ćemo raditi dobro i konstruktivno i da ćemo popraviti ocjene koje imamo od naših građana', kazao je Jandroković nakon sjednice. 

O tankoj većini u parlamentu Jandroković je rekao: "77 ruku imamo već nekoliko mjeseci, radili smo dobro, očekujem da ćemo nastaviti u istoj dinamici. Nema razloga za izvanredne izbore dok god postoji većina od 76 ili više ruku. Mi smo u nekoliko zadnjih mjeseci pokazali da se uspješno može donositi zakone sa 77 ruku i tako ćemo nastaviti i dalje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinare je zanimalo i njegovo stajalište glede nestabilnosti u HDZ-u. 

"HDZ je itekako stabilan, usporedite nas s drugim strankama. Naravno da ima rasprava u HDZ-u i povišenih tonova, ali prijepore nastojimo riješiti kroz dijalog. Mi smo kralježnica ove parlamentarne većine i Vlade i u skladu s tom odgovornošću moramo upravljati odgovorno'.

Bez sankcija za Penavu

Na pitanje hoće li vukovarski gradonačelnik Ivan Penava snositi sankcije u stranci nakon što je najavio prosvjed zbog neprocesuiranja ratnih zločina u tom gradu odgovorio je kako nikakvih sankcija neće biti.

"Neće biti nikakvih sankcija. Razgovarao sam s kolegom Penavom, objasnio mi je koji su to razlozi i frustracije koje imaju Vukovarci i nastavit ćemo taj dijalog”, rekao je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je međutim kako je činjenica da postoji velik broj nerazriješenih slučajeva te da očekuje od državnih institucija, u prvom redu DORH-a i sudova, da sve koji to zaslužuju i procesuiraju.

Upitan idu li reforme u Hrvatskoj presporo, Jandroković je kazao kako svaki puta kada se govori o reformama ima puno strasti, a puno je i onih koji možda nisu zadovoljni reformama. „Svakako nužno je da ubrzamo dinamiku reformi koje su povezane sa mirovinskim, zdravstvenim sustavom, pravosuđem, državnom upravom i vjerujem da će zakoni koje imamo već sada i koji će doći iz vlade učiniti sve te sektore učinkovitijim”, rekao je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo