SUKOB IDE NA SUD? /

Jandroković će tužiti Bernardića! Želi zaštititi čast i ugled: 'Ne želim se valjati po blatu...'

Image
Foto: Pixsell

'Ne želim komentirati takav očajnički pokušaj prikrivanja vlastite nesposobnosti i neznanja predsjednika'

3.5.2020.
16:50
Pixsell
VOYO logo

Verbalni sukob predsjednika SDP-a DavoraBernardića i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića poprimio je poprilično ružnu notu i čini se da će ona biti nastavljena na sudu.

"Ne želim se spuštati na razinu primitivnih uvreda i valjati po blatu s frustriranim ljudima. Osobito ne želim komentirati takav očajnički pokušaj prikrivanja vlastite nesposobnosti i neznanja predsjednika SDP-a. Moja časna funkcija i kućni odgoj mi to ne dopuštaju. Iz tog razloga zadužio sam odvjetnika da protiv Davora Bernardića podigne tužbu zbog zaštite časti i ugleda", kazao je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kad je lider oporbe ustvrdio za jednog od vodećih ljudi u redovima vladajućih da je "rektalni alpinist", pa ga potom posprdno nazvao Njonjom, stvari su se otele kontroli.

"Mi smo vozili 300 kilometara da položimo cvijeće i zapalimo svijeće poginulim hrvatskim braniteljima i nećemo se sigurno povijati pred HDZ-ovim provokacijama. Dakle, ako se Plenković skriva iza svog rektalnog alpinista Gordana Jandrokovića, ako tri dana ne govori što on misli o pozdravu 'ZDS', vidite i sami da ministar GrlićRadman na to nema komentara. Ako se Plenković skriva iza Njonje i raznoraznih njonja, dopustite da se mi u SDP-u ne skrivamo, dosta je torture! Hrvatska ne smije biti talac pozdrava 'ZDS' i neodlučnog premijera koji se skriva iza Njonje i raznoraznih njonja“, poručio je Bernardić HDZ-ovcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, uslijedile su žestoke reakcije na takve riječi.

"Predsjednik SDP-a Davor Bernardić, navodni lider opozicije, svojim današnjim izjavama otvorio nam je svima pitanje: Zamislimo da je Bernardić na čelu države i da vodi Hrvatsku u borbi protiv epidemije i gospodarske krize", priopćio je HDZ.

Ustvrdili su pritom da Bernardić na Međunarodni dan žena vrijeđa žene, a na Svjetski dan slobode medija vrijeđa novinare.

"Umjesto da raspravlja argumentima, Bernardić besprizornim i primitivnim uvredama na razini najprostijeg uličara, poput današnje izjave usmjerene prema predsjedniku Hrvatskog sabora, pokazuje nekulturu, infantilnost i nezrelost koja ga diskvalificira ne samo kao političara, nego i kao čovjeka", poručili su iz HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li uistinu doći do tužbe u ovom slučaju, treba vidjeti. Posebno jer već smo svjedočili presudi Ustanvnog suda koja omogućava da se političare naziva idiotima.

Naime, idiotom je bivšeg predsjednika StjepanaMesića nazvao pisac Hrvoje Hitrec, a nakon što je novčano kažnjen žalio se jer mu je povrijeđeno ustavno pravo na slobodu govora. Ustavni je odlučio da je Hitrec smio upotrijebiti taj svoj vrijednosni sud, osobito jer je komentirao izjavu političara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo