HVALA! GRAZIE! / Jakovčić na neobičan način zahvalio građanima

Image
Foto: PIXSELL

Predsjednik IDS-a zahvalio se biračima ispisavši sprejem "Hvala! Grazie!" po najvećem plakatu Kukuriku koalicije u Istri, koji se nalazi na sjevernom ulazu u Pulu.

5.12.2011.
14:23
PIXSELL
VOYO logo

Čelnik IDS-a, Ivan Jakovčić, na vrlo neobičan način se zahvalio biračima koji su odabrali Kukuriku koaliciju.

Na velikom plakatu ispred Aruba cluba u Puli sprejem je ispisao poruku "Hvala - Grazie".

Pred novinarima je izrazio zadovoljstvo izbornim rezultatom Kukuriku koalicije i na razini države i u VIII. izbornoj jedinici u kojoj je osvojila 11 zastupničkih mjesta.

"Istra je još jednom pokazala koliko joj je stalo do promjene u ovoj zemlji. One su se sada dogodile, mi smo preuzeli odgovornost za vođenje zemlje i spremni smo na to", kazao je Jakovčić novinarima dodavši kako je golem broj glasova koji je Kukuriku koalicija dobila u Hrvatskoj velika odgovornost. Međutim, smatra, "tražili smo od građana povjerenje, dobili ga te nas sada u četiri godine čeka vrlo naporan, ozbiljan i odgovoran posao".

"Hrvatska je u tešku stanju i zato nemamo vremena za slavlje, uostalom i ne treba. Trebamo biti realni i reći da neće biti lako i jednostavno ni novom premijeru, ni članovima nove vlade", ustvrdio je Jakovčić, istaknuvši kako vjeruje da će Hrvatska napokon imati stabilnu vladu i većinu u parlamentu, što su, uostalom, kako je rekao, "građani očekivali i tražili". "Nema sumnje da će za četiri godine Hrvatska biti bolja zemlja nego danas", poručio je predsjednik IDS-a Jakovčić.

Najavio je da će kao istarski župan uskoro okupiti sve nove saborske zastupnike iz Istre jer, smatra, svi žele zastupati interese Istarske županije, a zajedničkim djelovanjem i nastupima mogu puno toga učiniti za istarske građane.

Istra se može sigurno nadati vladi koja će surađivati i uz to će u njoj imati i jednog ministra", najavio je, dodavši kako je riječ o Veljku Ostojiću koji će u novom mandatu obnašati dužnost ministra turizma.

Na upit hoće li Istra imati i predstavnika u zakonodavnoj vlasti, t.j. hoće li Damir Kajin postati potpredsjednik Hrvatskog sabora, Jakovčić je kazao da se o tome još nije razgovaralo. "To nam nije prioritet, jer nismo stranka koju zanimaju samo fotelje. Nije nam to bit politike. Dogovorili smo se da jedan član IDS-a bude u vladi, a ostale su mogućnosti još otvorene", istaknuo je Jakovčić.

Komentirajući izborne rezultate na državnoj razini, istaknuo je vrlo dobar rezultat Laburista i HDSSB-a koji, kako je rekao, "i dalje ima veliko povjerenje građana Slavonije i Baranje". Za Jakovčića najveći gubitnici ovih izbora su HSS, koju smatra strankom duge tradicije, ali od koje je, kako je rekao, "ostala samo tradicija", te HSLS čija "priča ide svomu kraju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo