POVJERNENICA SINDIKATA EKN-A / Jagarinec: Blokada Imunuloškog zavoda neće utjecati na plaće zaposlenika

Image
Foto: Marko Prpić/Pixsell

Lidija Jagarinec objasnila je da se radi o dvije ustanove

16.8.2018.
14:47
Marko Prpić/Pixsell
VOYO logo

Račun Imunološkog zavoda d.d., prema podacima Fine, po tko zna koji put je u blokadi.

Povjerenica sindikata EKN-a Imunološkog zavoda Lidija Jagarinec za Media Servis objasnila je da se radi o dvije ustanove, ali da blokada trgovačkog društva neće utjecati na plaće radnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imunološki zavod javnozdravstvena ustanova nije u blokadi. U blokadi, ako je, je trgovačko društvo, a to sam doznala iz medija. Tko je blokirao i kako je blokirao ne znam. Mi smo već nekoliko puta upozoravali da se sve odluke koje se donose moraju donositi puno brže nego što se to čini do sada. Mislim da to neće imati prevelikog utjecaja na radnike, ali opet s druge strane, ako okrenemo medalju na drugu stranu, svi ti radnici koji su radnici javnozdravstvene ustanove sjede u nekretnini trgovačkog društva", objasnila je Jagarinec.

"Nije ni prvi ni zadnji put da je Imunološki zavod d.d. u blokadi. Kako će se riješiti ne znam. Znamo i sami da je Vlada donijela određene korake da je u procesu dogovor Vlade RH i Grada Zagreba što smo mi, Sindikat EKN-a, kada to nitko nije činio, je takvu odluku podržao. Ne zato što smo podržavali osobu A, B ili C, nego jednostavno zato što smatramo da je Grad Zagreb institucija. Međutim, to sve skupa ide puno, puno presporo", zaključila je Jagarinec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo