TKO JE KRIV? / Jad i bijeda zatvorskog sustava: Inspekcija u Remetincu nakon RTL- ovog priloga

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

RTL ekskluzivno doznaje da su u otpisu glomaznog otpada prije desetak dana zatvorski službenici odlučili baciti sef koji nitko neko vrijeme nije mogao otvoriti jer nisu imali ključ. Prava drama nastaje na odlagalištu i reciklaži otpada kada su otkrili da sef nije prazan nego je pun oružja

4.10.2023.
16:22
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon šokantnog priloga i nevjerojatnog RTL- ovog otkrića da su iz zatvora u Remetincu u otpisu glomaznog otpada na Jakuševac poslali sef pun oružja, u zatvor je danas stigla inspekcija.

Osim inspekcije na prilog je reagirao i Sindikat pravosudne policije Hrvatske, a njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo se pitamo gdje je kraj ovom neodgovornom, bahatom neprofesionalnom odnosu pojedinaca prema poslu. Ovom sustavnom nanošenju bruke i sramote svim pravosudnim policajcima i drugim zaposlenicima Zatvorskog sustava, koji pošteno za malu plaću rade. Sve će se i dalje kao i uvijek gurati pod tepih kao što se i ovaj događaj pokušalo sakriti od javnosti.SPPH će sa svojim odvjetnicima vidjeti dali ima osnove za podnošenje kaznene prijave protiv NN osobe ili osoba jer od Zatvorskog sustava i njihovog traženja raznih očitovanja neće biti ništa. I ovom prilikom pozivamo ministra Malenicu da hitno pošalje inspekcijski nadzor jer u svakoj ustanovi ima kratko i dugo naoružanje"

Image
luda priča /

Zbog propusta Ministarstva pravosuđa nije moguće provjeriti jesu li suci muljali u imovinskim karticama

Image
luda priča /

Zbog propusta Ministarstva pravosuđa nije moguće provjeriti jesu li suci muljali u imovinskim karticama

Podsjetimo, otkrili smo da su iz zatvora u Remetincu, zatvorski službenici prilikom otpisa glomaznog otpada odlučili baciti sef koji nitko dugo vremena nije mogao otvoriti jer nisu imali ključ. Na reciklaži otpada otkriveno je da sef nije prazan već pun i to ni više ni manje nego oružja. Iz ministarstva pravosuđa potvrdili su da znaju za priču i da je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon RTL-ovih upita održan je sastanak u ministarstvu pravosuđa," govori nam Jelenko Krešo, glasnogovornik Sindikata pravosudne policije.

"VD ravnatelj zatvorskog sustava je rekao da oni to istražuju, ali da se ništa dramatično nije desilo," kaže Krešo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije mi jasno kako netko može baciti sef bez da se utvrdi sadržaj koji je unutra, dobro je poznato kakve se stvari čuvaju tamo od oružja do raznih vrednota. Sef nema rok trajanja," ističe Krešo.

POGLEDAJTE VIDEO: Otpisivali otpad iz Remetinca pa bacili sef prepun pištolja: 'Kako ga nisu otvorili?! Ne drže se unutra gableci, špek i sir'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo