JACQUES HOUDEK PODRŽAO ŠKORU: / Nekad je strastveno pjevao za HDZ, ali sada je promijenio stranu: 'Vrijeme je za nešto novo'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Škoro: 'U zadnjih 20 godina hrvatski iseljenici imaju velikih problema kada je u pitanju ostvarivanje njihovih temeljnih biračkih prava.

27.11.2019.
12:36
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Potencijalni predsjednički kandidat Miroslav Škoro je danas na Cvjetnom trgu obilazio svoje štandove na kojima prikuplja potpise za sudjelovanje na predsjedničkim izborima, pri čemu se osvrnuo na, kako kaže, diskriminaciju dijaspore tijekom glasanja, piše N1.

"Ja u tom što vi zovete dijasporom, dakle hrvatskom iseljeništvu boravim od 1985., 1986. godine. Čak sam i živio i radio s hrvatskim iseljeništvom. Vratio sam se i protekli vikend s putovanja izvan domovine, vidjet ćemo - izbori su najbolja moguća anketa. Ono što bih volio ovom prilkom istaknuti - bez obzira na aktualnu predsjednicu - u zadnjih 20 godina hrvatski iseljenici imaju velikih problema kada je u pitanju ostvarivanje njihovih temeljnih biračkih prava. Dakle, sve skupa je postavljeno tako da se tim ljudima oteža", smatra Škoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Morali su napustiti domovinu i sad ne mogu glasovati primjereno 21. stoljeću, nego moraju nekada putovati i par stotina, pa i više kilometara kako bi ostvarili svoje pravo da glasuju. Oni su ravnopravni državljani Hrvatske i ja vjerujem da ćemo iskorisiti prvu prigodu - kada ja postanem predsjednik - da promijenimo taj zakon jer je izuzetno nepravedan", dodao je.

Kod Kolindinog štanda

Škoro tvrdi da je prikupio jako puno potpisa za svoju predsjedničku kandidaturu. "Dovoljno smo skupili već prvi dan", kazao je te ponovno potvrdio da je već prvi dan skupio više od 10 tisuća potpisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To što je danas došao i do štanda svoje glavne konkurentice Kolinde Grabar-Kitarović tvrdi da nije nikakva posebna poruka. "Želim pozdraviti te ljude, nije lako u ovim uvjetima stajati. Nemam nikakvu specijalnu poruku, osim poštovanja prema ljudima koji po cijeloj Hrvatske skupljaju potpise. Oni su vrijedni ljudi."

Vezano za skandal u Hrvatskoj vojsci, u kojemu su vojni piloti neovlašteno vozili civila helikopterom, rekao je da nema dovoljno podataka da prosudi. "Nemam dovoljno podataka, kao što nema ni cjelokupna hrvatska javnost za komentiranje tog slučaja. Ono što je indikativno jest da se kod nas sve što se dogodi saznaje post festum. Saznati nešto dva mjeseca poslije znači da je to netko držao u ladici. Ako su smijenjeni ti koji su to zataškavali, onda je pravda zadovoljena."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MILANOVIĆ I KOLINDA VEĆ SKUPILI POTPISE, A HOĆE LI TO USPJETI AVI? /

Podršku za kandidaturu može joj se dati na vrlo neobičnom mjestu

Image
MILANOVIĆ I KOLINDA VEĆ SKUPILI POTPISE, A HOĆE LI TO USPJETI AVI? /

Podršku za kandidaturu može joj se dati na vrlo neobičnom mjestu

Puno licemjerja

Što se tiče štrajka prosvjetara i najnovije ponude premijera Andreja Plenkovića sindikatima, kaže da postoji dosta licemjerja.

"Ne mogu ja u njihovo ime odlučivati. Tu je toliko licemjerja po jedinici mjere da je to neizdrživo. Imati situaciju u kojoj ljudi koji obrazuju našu djecu sasvim zasluženo nešto traže, pa nema novca, pa ima novca za sve u javnoj službi. Nije to samo pitanje novca, nego digniteta, ponosa, ravnopravnosti i pravde, što i sami navode", kaže Škoro te dodaje kako će oni "sami za sebe najbolje odlučiti treba li prihvatiti ponudu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podržava ga Jacques Houdek

Uz Škoru je bio i pjevač Jacques Houdek koji je izjavio da će na predsjedničkim izborima podržati upravo Škoru. Kao razlog naveo je to da su svi drugi već imali svoje prilike koje su "profućkali". "Vrijeme je za nešto novo", rekao je Jacques.

Jacques je potvrdio da i dalje vrijedi ponuda aktualnoj predsjednici Grabar-Kitarović da joj pruži sate pjevanja, a kaže kako su u tu svrhu i razmijenili kontakte kada su se susreli na koncertu Prljavog kazališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je kako je Jacques pjevao na predizbornim skupovima HDZ-a, a sada je, očito, odlučio promijeniti stranu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo