tlo ne miruje /

Potres jačine 3,1 po Richteru prodrmao Zagreb: 'Čulo se kao da grmi...'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Prva procjena EMSC-a navodi kako je magnituda bila 2,8 Richtera

17.6.2020.
18:00
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Umjereno jak potres snage 3.1 po Richterovoj ljestvici zatresao je u srijedu predvečer Zagreb i okolicu s epicentrom u Markuševcu, gdje je je bilo i središte razornog potresa koji je 22. ožujka rano ujutro pogodio zagrebačko područje.

Iz Seizmološke služba RH navode da su u 17 sati i 51 minutu zabilježili umjereno jak potres s epicentrom u Markuševcu (Zagreb).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V  (pet) stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema dosadašnjim informacijama, potres se osjetio u Zagrebu i široj okolici, kažu seizmolozi.

Iz EMSC-a su ranije izvijestili da je taj potres iznosio 2,8 po Richterovoj ljestvici. 

''Čulo se kao da grmi i trajalo je par sekundi..i imala sam osjećaj da malo i podrhtava'', napisala je korisnica EMSC aplikacije koja je bila samo tri kilometra od epicentra. 

"Zatreslo je dobro", "Drma opako", "Sve se ljuljalo", "Dobro je zadrmalo", "Zvuk, tutnjava, tresak", samo su neki od komentara zabrinutih građana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U Sigetu kao da je eksplozija gadna bila", napisao je komentator u Facebook grupi Potres Hrvatska.

Nakon dva snažna potresa jačine 5,5 i 4,8 po Richteru, koji su u ranim jutarnjim satima 22. ožujka pogodili Zagreb, grad se naknadno tresao još oko 1000 puta, što je i očekivano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjeren potres magnitude 3.2 po Richteru koji je pogodio Zagreb 23. travnja, bio je četvrti po jačini od naknadnih potresa koji su pogodili grad i okolicu.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo