DUGOGODIŠNJI PRIJATELJSKI ODNOSI / Jačanje suradnje: do kraja godine otvara se hrvatsko veleposlanstvo u Koreji

Image
Foto: Hrvatsko-korejski poslovni klub

Veleposlanik Republike Koreje Nj.E. Park Won-sup rekao je da se puni potencijal gospodarske suradnje Hrvatske i Koreje tek treba ostvariti

20.6.2017.
11:52
Hrvatsko-korejski poslovni klub
VOYO logo

Hrvatsko-korejski poslovni klub u svom priopćenju javlja kako će se do kraja godine u Koreji otvoriti hrvatsko veleposlanstvo. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"U hotelu Esplanada u Zagrebu održana je svečanost povodom treće obljetnice Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba. Uz domaćine veleposlanika Republike Koreje u Republici Hrvatskoj Nj.E. Park Won-Supa i predsjednika Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba Zorana Horvata prisutnim gostima obratili su se potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner i ministar rada i mirovinskog sustava mr.sc. Marko Pavić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom uvodnom govoru veleposlanik Republike Koreje Nj.E. Park Won-sup rekao je da je Hrvatsko-korejski poslovni klub najvažnija privatna institucija u odnosima Hrvatske i Koreje te je zahvalio osnivačima na upornom zalaganju u razvoju ekonomske suradnje dviju zemalja u protekle tri godine. 

Zaključio je rekavši da se puni potencijal gospodarske suradnje dviju zemalja tek treba ostvariti, posebno nakon skorog otvaranja hrvatskog veleposlanstva u Koreji koje je predviđeno do kraja godine. Predsjednik Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba Zoran Horvat istaknuo je dugogodišnje prijateljske odnose između Hrvatske i Koreje te se zahvalio svim članovima i prijateljima Kluba na ukazanom povjerenju uz obećanje da će Klub i dalje stvarati prilike za poslovnu suradnju hrvatskih i korejskih tvrtki čiji se broj u Klubu stalno povećava. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom prigodom potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner istaknuo je dugogodišnje prijateljstvo između Hrvatske i Koreje koje se svake godine sve više razvija. Naglasio je važnost da se odnosi dviju zemalja razvijaju još intenzivnije u svim područjima ljudske aktivnosti posebno na području znanosti, kulture i gospodarstva. 

Ministar rada i mirovinskog sustava mr.sc. Marko Pavić ocijenio je da su dosadašnje aktivnosti Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba bile od osobite važnosti za razvoj suradnje dviju zemalja te je izrazio je želju da se suradnja produbi posebice na području znanosti, razvoja poduzetništva, inovacija i razmjene znanja po kojem je Koreja prepoznata u svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon uvodnih govora guverner Hrvatske narodne banke prof.dr. Boris Vujčić izlagao je na temu aktualnog stanja hrvatskog gospodarstva nakon čega je uslijedilo izlaganje dekana Veleučilišta VERN prof.dr. Vlatka Cvrtile na temu nacionalne sigurnosti Republike Hrvatske u kontekstu aktualnih globalnih zbivanja i sigurnosnih prijetnji diljem svijeta.

Svečanosti obilježavanja godišnjice Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba nazočilo je 50-ak uglednika i članova Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba među kojima predstavnici tvrtki Samsung, Dok-Ing, Orbico, Kraš, Triglav osiguranje, Raiffeisenbank Austria, Stanić beverages, RIZ-odašiljači, Faktultet elektronike i računarstva, Lola Ribar, Presečki Grupa, PP Orahovica i drugi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo