Jaca 'otkantala' tvrtku koja se obogatila na državi

Privatna tvrtka Fimi-medija u posljednje tri godine zaradila je 120 milijuna kuna uglavnom obavljajući poslove za državu i to bez provedenog javnog natječaja.

5.12.2009.
0:42
VOYO logo

Tvrtka Fimi-medija našla se pod povećalom javnosti zbog sklapanja vrlo unosnih poslova s Hrvatskim autocestama, no premijerka Jadranka Kosor odlučila je stati tome na kraj, te je onemogućila toj tvrtki daljnje poslovanje s državom.

Spomenuta tvrtka u vlasništvu je Nevenke Jurak, prijateljice Ive Sanadera, predsjednika Sabora Luke Bebića i ravnatelja Carinske uprave Mladena Barišića, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fimi-medija je počela djelovati 2001. godine, a od 2004. do 2008. zarađivala je gotovo milijun eura više svake godine, da bi se na kraju došlo do računice od 120 milijuna kuna, koje je ta tvrtka zaradila poslujući s državnim tvrtkama.

Jedan od unosnijih poslova koje je Fima-medija sklopila bio je onaj s HAC-om prošle godine kada je ta tvrtka sklopila dva ugovora vrijedna oko 12 milijuna kuna za posao vezan za promidžbene spotove za elektronički sustav naplate cestarina (ENC), sve bez javnog natječaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrtka Nevene Jurak, osim sa HAC-om, poslovala je i s HEP-om, Hrvatskim šumama, Hrvatskim cestama i s MUP-om, piše Jutarnji list.

Prethodni članak:

arti-200912040071006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo