Izvanredno stanje u Metkoviću zbog poplave

Vodostaj u Metkoviću približava se brojci od 390 centimetara, a sve je više otežano stanje na lijevoj obali, te je na snazi izvanredno stanje.

10.1.2010.
19:40
VOYO logo

Razina vode je tijekom noći u Metkoviću i dalje rasla, pa su sada ugroženi i oni koji su mislili da im je kuća dovoljno podignuta od tla.

arti-201001100108006Mada je na velikoj rivi zbog valova koji zapljuskuju vodomjer teško očitati stvarno stanje, očito je da se razina vode približava brojci 390, što se već jako odražava i na stanje na lijevoj obali, piše Metković.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Stožera obrane i spašavanja javljaju nam da je otvorena nova telefonska linija 681 377 na koju se građani mogu javiti za pomoć, iako nam kažu da je sve raspoloživo ljudstvo na terenu i da je nemoguće svima pomoći.

Kažu da im je najavljena pomoć u ljudstvu i tehnici i iz Županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodu s izvorišta Prud i dalje treba prije upotrebe prokuhati, dok je ona iz Doljana za sada u redu.

U Pločama je na području Komina ugroženo oko 100 kuća, a u 40 njih već je prodrla voda. U Šarić-Strugi i Rogotinu desetak je kuća je pod vodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U općini Kuli Norinskoj voda je ušla u 40 kuća i jednu gospodarsku zgradu. DUZS napominje da još prijeti opasnost za 60 kuća ako vodostaj bude rastao.

Zasad se Neretva nije izlila preko nasipa na području Opuzena, ali voda je počela izbijati iz šahtova za vodu. Zato je postavljen punkt na kojemu građani po potrebi mogu uzeti materijal i vreće za pijesak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sav promet zatvorene su ceste Metković-Vid-Ljubuški, Kula Norinska-Komin-Rogotin-Ploče, a teže se zbog vode prometuje cestom Metković-Kula Norinska-Vrgorac i kroz grad Metković, piše Hina.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo